Спецпрокуратурата се зае с Ружа Игнатова, 6 години след властите

...
Спецпрокуратурата се зае с Ружа Игнатова, 6 години след властите
Коментари Харесай

Най-богатата българка препрала $19 млн. у нас с Таки

Спецпрокуратурата се зае с Ружа Игнатова, 6 години след управляващите в Германия

Специализираната прокуратура се зае с най-богатата българка – Ружа Игнатова. Това се случва цели шест години, откакто немските управляващи започнаха следствие против нея.

"През последните няколко години Игнатова е препрала 19 милиона $ в недвижимости у нас ", написа Капитал.

Тя изкупи Руския клуб, реновирана 6-етажна постройка на площад Славейков, а също по този начин имение на морето, яхта и доста други единствено в последно време.

Ружа Игнатова е взела участие в пирамида за измами и пране на пари посредством основаване и разпространяване на виртуалната валута OneCoin. Разследването против 37-годишната световна лъвица стартира преди 2-3 години.

Тя съумяла да измами към 3 милиона души, които закупили обучителни пакети за криптовалутата ОneCoin . След това те придобивали и самата криптовалута.

Игнатова и майка й са разследвани в Германия, където разпространяването на уанкойни е неразрешено. П о искане на прокуратурата в немския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, профилираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП провели в България акция, при която са конфискувани сървъри, употребени за OneCoin и са разпитани 50 души.

По данни на прокуратурата OneCoin Ltd. е записано в Обединените арабски емирства и работи посредством стотици свързани с него сдружения на 4 континента.

То вкарва разплащания с уанкойн (по сходство на криптовалутата биткойн), като в Германия и няколко други страни разпространяването на уанкойни е неразрешено.

Според немските финасови институции уанкойните служат като платежно средство, посредством което се заобикаля локалното законодателство, уреждащо платежните услуги. У нас обаче търговията с криптовалута не е инкриминирана.

Българското сдружение Уан Нетуърк сървисиз ЕООД е изпълнявало функционалностите на в действителност търговски представител на OneCoin Ltd., набирало е клиенти като дистрибутор на основаната от него виртуална валута.

В момента активността на свързани с OneCoin Ltd. сдружения се проверява още в Англия, Ирландия, Италия, Съединени американски щати, Канада и доста други страни.

Има подозрения, че посредством схемата уанкойн може да се финансират проведени незаконни групи и терористични организации. Показателен е фактът, че дори в Танзания са запорирани Щатски долар 10 млн. $ на компанията OneCoin.

Искането на немските магистрати към България е за съответни процесуално-следствени дейности – претърсвания и разпити на очевидци, само че няма издадени европейски заповеди за арест.

Основателката на OneCoin става Бизнесдама за 2014 година у нас. Фирмата се свързваше в предишното с мафиотския необут Христофорос Аманатидис – Таки.

Още през 2012 година управляващите в Германия стартират серия от следствия против Ружа Игнатова. По това време тя, дружно с татко си, има металургичен цех в Бавария.

Малко, откакто го продава той банкрутира. Игнатова и татко й се признаха за отговорни по обвинявания в заграбване на пари от чиновници и снабдители, банкови измами, лъжливи счетоводни практики и даже опит за отваряне на машини за връщане в България. Тя получи присъда от затвор от една година и два месеца.

Нашите обаче чакаха специфична подкана от Германия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР