Спецправосъдието беше закрито, защото работи. Това заяви на брифинг главния

...
Спецправосъдието беше закрито, защото работи. Това заяви на брифинг главния
Коментари Харесай

Гешев: Спецправосъдието беше закрито, защото работи

" Спецправосъдието беше закрито, тъй като работи ". Това съобщи на брифинг основния прокурор Иван Гешев. Той посочи, че спецструктурите работят към този момент повече от 10 години и са създали доста за България и жителите във връзка с битката с проведената престъпност.

По думите му с помощта на тези структури е било прекратено наблюдението на България по Механизма за съдействие и оценка по направление проведена престъпност.

Според обвинител номер едно съществуването на профилираните съд и прокуратура са тормозили хора с огромен финансов запас и лица от публичния живот.

Той изрази угриженост, че закриването на спецправосъдието ще има съществени последствия. По думите му закриването е еднакво на прошка за обвинените по над 800 производства .

" Решил си, че ще закриваш съд. Направи го по този начин, че да се запазят досегашните следствия. Направи го рационално, консултирай се с хора, които схващат. Не го прави необразовано за 2 седмици. Последиците ще са прошка за доста лица, обвинени в съществени закононарушения ", добави Гешев.

Главния прокурор бе безапелационен, че след закриването на спецправосъдието ще има растеж на престъпността.

Той напусна брифинга без да отговори на нито един въпрос от публицисти.

Припомняме, че през април, с които закриха спецправосъдието. по проблема. Конституционен съд обаче излезе с решение, че закриването на профилираните съд и прокуратури
 Гешев: Закриването на профилираното правораздаване е юридическа злополука
Гешев: Закриването на профилираното правораздаване е юридическа злополука

По думите му всички значими каузи ще бъдат унищожени след въвеждането на измененията в Закона за правосъдната власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР