Специалното устройство покри всички изисквания на НАСАПерсонализираният принтер HP ENVY

...
Специалното устройство покри всички изисквания на НАСАПерсонализираният принтер HP ENVY
Коментари Харесай

Принтерът HP ENVY Zero-Gravity ще полети в космоса

Специалното устройство покри всички условия на НАСА

Персонализираният принтер HP ENVY Zero-Gravity ще се употребява на Международната галактическа станция

Нов артикул на HP ще потегли към космоса, откакто през 2016 година НАСА оборудва Международната галактическа станция с работни станции ZBook, които подкрепят осъществяването на специфични задачи и задания.

Тази година НАСА избра принтера от ново потомство HP OfficeJet 5740 да размени досегашния на борда на Международната галактическа станция. В отговор на този избор, HP сътвори персонализиран принтер HP ENVY Zero-Gravity, който да се употребява на станцията.

Тъй като по-голямата част от спецификациите на устройството са основани за всеобща приложимост, с цел да може принтерът да работи безвредно на борда на Международната галактическа станция, се е наложило да покрие редица характерни условията на НАСА, измежду които:

Изискванията за нулева гравитация са били най-голямото предизвикателство пред HP, заради спецификата на изискванията, разкриват от компанията. След остроумно препроектиране и въвеждане на профилирани материали и 3D принтирани съставни елементи, HP ENVY Zero-Gravity сполучливо покрива всички условия на НАСА. Устройствата ще се доставят на Международната галактическа станция посредством ракетата Space-X 14.

Екипажът на Международната галактическа станция печата над 1000 листа месечно. Хартиените копия се употребяват за процедурна и сериозна информация за задачата като спешни електронни книги, списък на траекториите за връщане, графици и персонални файлове, включително писма и фотоси от вкъщи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР