Специалността право, редовно обучение, е най-желаната специалност в СУ Св.

...
Специалността право, редовно обучение, е най-желаната специалност в СУ Св.
Коментари Харесай

Правото е най-желаната специалност в СУ

Специалността " право ", постоянно образование, е най-желаната компетентност в СУ " Св. Климент Охридски ". Тя е посочена преди всичко от претендентите за висшисти, които са 9356. На второ място е " Психология ", а на трето - " Софтуерно инженерство ". Сред най-желаните специалности са " Графичен дизайн ", " Предучилищна и начална учебна педагогика ", " Английска лингвистика ", " Международни връзки ", " Журналистика ", " Връзки с обществеността " и " Компютърни науки ".
Кандидатите, признати на първия стадий на класирането в постоянна и задочна форма на образование, държавна поръчка и платена форма на образование, са 5682. След първото класиране са признати 21 лауреати и 42 първенци на национални олимпиади и надпревари.
От 6 юли до 8 юли класиралите се могат да се запишат в специалността, в която са класирани, като не вземат участие в идващите стадии. Некласираните не подават декларация за присъединяване в класирането и не подават тапия за приблизително обучение, защото вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането.
Вторият стадий на класиране се прави на 12 юли. В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, както и некласираните кандидат-студенти. Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 13 до 15 юли в това число. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.
Третият стадий на класирането ще е на 19 юли, като срокът за записване е от 20 до 22 юли. Резултатите от него са дефинитивни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР