Специално звено за киберразследвания в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия разкри

...
Специално звено за киберразследвания в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия разкри
Коментари Харесай

Хакерската група "Дабъл спайдър" е разбита в Германия

Специално звено за киберразследвания в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия разкри интернационална хакерска мрежа, наречена " Дабъл спайдър ", съобщи в. " Велт ". Известно е, че групата произлиза от съветската културна сфера.

Издадени са заповеди за арест на трима обвинени, а други осем се проверяват, оповестиха в понеделник в Дюселдорф следователи от Държавната престъпна полиция и прокуратурата. В следствието са взели участие Европол и ФБР.

Групата е упрекната допълнително от 600 хакерски офанзиви против институции по целия свят, предизвикали обилни вреди.

Тримата обвинени хакери, разпознати като, Игор Т., Ирина З. и Игор Г., са включени в листата на Европол с " най-издирваните лица в Европа ". Един от обвинените, 41-годишен руснак, се търси и от ФБР, което е предложило премия от пет милиона $.

В Германия групата е атакувала минимум 37 институции, като броят на нерегистрираните случаи не е прочут, тъй като към момента има компании, които заплащат откупи на хакерите, без да се обаждат в полицията.

Хакерските офанзиви се реализират и посредством ходатайство като престъпни услуги за трети страни. Всичко това се прави посредством мрежи за пране на пари с криптовалути.

Освен тримата обвинени се проверяват още осем души на възраст от 38 до 40 години от Германия, Русия, Молдова и Украйна. От офанзивите им са били наранени тринадесет страни от Европейски Съюз. " Вече можем да потвърдим, че избрани лица са направили избрани действия. Данните от цифровите ни устройства бяха толкоз подробни, че бяха задоволителни за издаване на заповеди за арест. Терминът " хакерска офанзива " в действителност омаловажава случилото се, става дума за структурирана проведена престъпност ", съобщи старши прокурорът Маркус Хартман.

Заподозрените са доразвили софтуера на известни хакерски групи като " Ивъл груп " или " Дридекс " и са го употребявали, с цел да нападат създателите му, оповестява следователят Дирк Кунце.

 Проруски хакери Проруски хакери " смъкнаха " уеб страницата на Европeйския парламент

Смята се, че една от тези групи е виновна за офанзива против английската национална здравна система.

Разследващите в Германия в този момент са отправили съвсем 100 молби за оказване на правна помощ по случая, в това число до Русия. Сега те се надяват да получат сведения за местонахождението на обвинените.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР