Специално значение от гледна точка на световната продоволствена безопасност има

...
Специално значение от гледна точка на световната продоволствена безопасност има
Коментари Харесай

Русия предложи да предаде безвъзмездно на нуждаещите се страни около 300 хиляди тона торове

Специално значение от позиция на международната продоволствена сигурност има втората част от «комплексната сделка», която планува обезпечаване на достъпа за съветски хранителни артикули и торове на международните пазари.

Руските производители и експортьори не престават да се сблъскват с проблеми във финансовите транзакции, логистични компликации и свръх високи застрахователни разноски. Не можем да приказваме и за основна позитивна динамичност по понижаване на бариери за съветските артикули.

Нещо повече, обособени дейности на западни страни в същина утежняват продоволствената рецесия. В частност, неразбиране провокира разяснението на Европейската комисия от 10 август т.г., където е казано, че доставките на съветски калиеви торове посредством европейски пристанища са позволени единствено в страните на Европейски Съюз. При това директните доставки за пазари в Азия, Африка и Латинска Америка са неразрешени.

Подобна директна дискриминация на разрастващите се страни, провокираща огромна обществена и икономическа рецесия, е ярка демонстрация на циничния метод на Европейски Съюз към интернационалните връзки и е откровена кражба от европейците на непознато снабдяване и торове. Като стъпка на благосклонност Русия предложи да съобщи безплатно на нуждаещите се страни към 300 хиляди тона торове, които в този момент са блокирани в европейските пристанища
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР