Специално за вас събрахме всички цветове на дъгата в една

...
Специално за вас събрахме всички цветове на дъгата в една
Коментари Харесай

Кокосова торта в цветовете на дъгата

Специално за вас събрахме всички цветове на дъгата в една вкусна торта - да ви е сладко

Необходими Продукти

Продукти за блатовете


● масло - 225 г
● мляко - 240 мл
● захар - 465 гр
● брашно - 375 г
● бакпулвер - 4 ч.л.
● сол - щипка
● белтъци - 5 бр. на стайна температура
● прясно мляко - 120 мл.
● ванилия - 1 ч.л.

Продукти за крема


● масло - 250 г меко
● маскарпоне - 500 г
● кондензирано мляко - 800 г подсладено
● кокосови стърготини - 130 - 150 г

Продукти за шоколадовия ганаш


● бял шоколад - 200 г
● течна подсладена сметана - 150 г
● течна неподсладена сметана - 50 мл

Начин на подготвяне

За изработката на крема:

Маслото се разрушава до побеляване, прибавя се маскарпонето и още веднъж се разбърква. Изсипва се кондензираното мляко, а най-после се прибавят и кокосовите стърготини. Купата се покрива със свежо фолио и се оставя за една нощ в ледник, с цел да може кремът да стегне и кокосовите стърготини да омекнат.

За изработката на шоколадовия ганаш:

Шоколадът се начупва в купа. Сметаните се загряват да кипване и се изливат върху шоколада. Оставя се за 30-40 секунди, с цел да омекне, по-късно се разбърква, до момента в който се получи еднородна примес. Покрива се със свежо фолио и се прибира за една нощ в хладилника. Преди приложимост се разрушава с миксер на бухнал крем.

Фурната се загрява на 175 градуса, приготвя се форма с диаметър 25 см., изрязват се кръгове от хартия да печене, а главният съд, в който ще се разрушава сместа се претегля.

Белтъците, ванилията и прясното мляко се разрушават в купа. В бездънен съд се смесват брашното, бакпулвера, захарта и солта. Към тях деликатно и на части се прибавят маслото и кокосовото мляко и се разрушават на ниски обороти. Скоростта последователно се усилва и се разрушава 2-3 минути, до момента в който сместа стане пухкава и бяла.

Добавят се на 3-4 пъти белтъците, смесени с прясното мляко, и всичко още веднъж се разбърква добре, като се почистват стените и дъното на съда. Цялата примес се претегля, изважда се тежестта на съда в празно положение и останалото количество се разделя на 6 равни елементи. По този метод ще получите равни по величина блатове. Разпределете сместа в 6 купички и прибавете боите - лилаво, синьо, зелено, жълто, оранжево и алено.

Тавата за печене се напръсква със спрей или се намазва с лой. Поставя се хартия за печене на дъното и се напръсква. Разпределяме количеството и изравняваме деликатно с лъжица или шпатула. Поставяме в загрята фурна и оставяме да се пече 15-20 минути или като ревизираме с съчка.

Повърхността на блата не би трябвало да почернява, а да остане същия цвят. Готовият блат се обръща върху железна скара, покрита с хартия за печене и тавата се приготвя за идващия блат. Процедурата се повтаря за всички останали цветове.

Сглобяване на тортата:

Блатовете се подреждат в следната поредност изпод нагоре - виолетов, наследник, зелен, жълт, оранжев, червен. Няма потребност да сиропирате, тъй като кремът е задоволително мокър, а и блатовете не са сухи. Между тях се разпределя готовия крем, като се покриват и стените на тортата. Отгоре тортата се заглажда с шоколадовия ганаш и се прави ръб благодарение на пулверизатор. Отстрани тортата се покрива с кокосови стърготини. Хубаво е кокосовата торта да престои най-малко ден в хладилника.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР