Специално за вас представяме най-доброто от Немската кухня - Руладини

...
Специално за вас представяме най-доброто от Немската кухня - Руладини
Коментари Харесай

Руладини по немски във винен сос

Специално за вас представяме най-хубавото от Немската кухня - Руладини във винен сос

Необходими Продукти

● телешки стекове - 8 бр.
● пушен бекон - 160 г
● лук - 1 бр.
● кисели краставички - 4 бр. приблизително огромна глава остарял
● телешки бульон - 1 л
● мащерка - 2 - 3 щипки
● дафинов лист - 1 бр.
● доматено пюре - 1 ч.л.
● горчица - за намазване
● чесън - 1 скилида
● нишесте - 1 с.л. натурално
● алено вино - 200 мл изсъхнало
● масло - 1 с.л.
● зехтин - общо към 3 с.л. за готвене

Начин на подготвяне

Нарязва се на ситно лукът и беконът. Запържват се в малко лой, към 1 с.л., до момента в който станат хрупкави. Изваждат се и се слагат върху домакинска хартия, с цел да се отцеди мазнината.

Нарязват се на ситно краставичките и се прибавят към охладената плънка от лук и бекон. Оставят се настрани до използването им.

Начукват се стековете, поръсват се със сол, черен пипер и от двете страни. От едната се намазват чрез четка с горчица.

Равномерно се разпределя 1 ч.л. от плънката. Навиват се плътно на руло и се завързват с конец или се закачат с клечки за зъби, с цел да не се развият рулата по време на готвенето им.

В бездънен тиган се загрява маслото и 1 с.л. зехтин. Поставят се руладините и се изпържват добре от всички страни. Добавя се чесън, нарязан на фини филийки, готви се за към 1 мин. Налива се телешки бульон, прибавя се доматеното пюре, мащерката, дафинов лист, черен пипер и сол, разбърква се. Захлупва се с похлупак и се готви на сдържан котлон да къкри за към 1.30 мин или до момента в който месото изцяло омекне.

Готовите руладини се изваждат, отстраняват се клечките за зъби и се оставят на топло покрити.

Прецежда се останалият бульон и се изсипва в чиста тенджера. Поставя се на сдържан котлон, налива се виното с нишестето, с цел да се сгъсти. Ако е належащо, може да се добави мъничко вода.

Готви се за няколко минути или до момента в който се сгъсти сосът, прибавя се на усет сол и се поръсва с прясно надробен черен пипер.

Поднасят се топли с картофена гарнитура и задушено алено зеле.

Инфо: Nikolay`s Kitchen

Забележка: Рецептата съм я изписала по този начин, както е дадена, от ChefNikolay. Нямах сега телешко каре и по тази причина ги подготвих от свинско каре. Всички други артикули съм вложила.

За гарнитура съм приготвила мини картофени крокети, тази рецепта съм я разгласила в уеб страницата на Готвач.бг, по тази причина няма да я прибавям. Задушеното алено зеле, което е мощно обичайно като гарнитура в немската кухня, го пропуснах - в моята кухня доста не се харесва, само че постоянно може да се добави, въпрос на усет и предпочитание.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР