Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

След няколко сполучливи дълги стратегии в медицинския център на доктор Емилова, излекувани заболявания и трайно свалени килограми Галя е уверена, че всичко може да се реализира, в случай че човек го пожелае. До първото си идване при лекарката тя мислела, че плодолечението е тип диета за намаляване.

Доверила се напълно на впечатляващо способния екип на лекарката и научила доста неподозирани неща, комфортно премълчавани от формалната медицина. През 4-те години, откогато постоянно посещава медицинския център, Галя Златкова е почнала да се храни природосъобразно и е щастлива, че не се постанова да брои калории, с цел да е здрава и в отлична форма. Видът й е блестящ евентуално и поради дейната двигателна стратегия. В центъра може да избира измежду многото проведени занимания, само че най-вече й харесват хората и ръчениците. Не е за поверие, че преди този момент знаела единствено правото, а към този момент умее десетки национални танци.
През 2014 година Галя тежала 66 кг при растеж 163 см. Имала глаукома, продължителен гастрит, тежка мигрена, нараснали равнища на неприятен холестерол, радикулит, разтревожен и малоценен сън и още обезсърчаващи недоволства.

Още с първото 15-дневно недояждане и 10 дни зареждане дамата имала сензитивно усъвършенстване и свалени близо 5 кг. След третия ден от началото на програмата се наспала пълноценно, последователно мъчителното главоболие отстъпило, лабораторните и инструментални проучвания се нормализирали. Галя почнала да се храни здравословно, без да прекалява с нищо и без доста крайни ограничавания. Придържала се към препоръките на доктор Емилова за дневното си меню – заран наложително приема пробиотик Лактобацилус Булгарикус и билков чай, към 10 ч. хапва плод, обедът е огромна салата с постно ядене. Много постоянно за обед идва до медицинския център, от там си взема за у дома и вечеря, която наложително върви с изобилна салата от сурови зеленчуци. Рядко яде риба, и то от сигурен източник. Убедена е, че придържането към този метод на живот е доста елементарно за осъществяване. Освобождава време и сила за по-ценни от храносмилането занимания. Като икономист по специалност, Галя е уверена, че програмата е преференциална и финансово.

През годините е съумяла да задържи тежестта си към 53 кг, само че е най-доволна от обстоятелството, че с вярно хранене и медикамент на капки равнищата на очно налягане са се задържали в нормата. Според доктор Емилова глаукомата – определяна като “тихия апаш на зрение ”, може да се повлияе сензитивно от дълга стратегия на плодове, чай и мед /20 и повече дни/.

Галя към този момент има опит и увереност да прави и сама програмата. Но избира да е в медицинския център при всяка опция, тъй като средата от съидейници е значима за реализиране на положителни резултати.

Червена леща яхния (1 порция)

 s10-1-1

По 20-30 г глава целина, прясна чушка, лук, моркови и праз се нарязват на кубчета и дружно с 1/2 скилидка чесън се покриват с вода и врат 10 мин. Добавят се 50 г алена леща в съответствие с водата 1: 3, по 1 щипка морска или хималайска сол, чубрица и червен пипер и се вари още няколко минути (увира доста бързо). Като дръпнем от огъня, се поставят магданоз, малко лимонен сок и 1 с. л. зехтин екстра върджин (зехтина се пропуща, в случай че сме на захранване).
От алената леща подготвяме и пюре, като всички изброени съставки се варят дружно на слаб огън и след това се пасират. Подправките са същите, само че без лимонен сок.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова

* Материалът е от списанието “Труд Фамилия”, което излиза всяка събота и се популяризира дружно със съботния брой на вестника

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР