Специално за БНТ - жената, която приземи марсохода Кюриосити през

...
Специално за БНТ - жената, която приземи марсохода Кюриосити през
Коментари Харесай

Специално за БНТ - жената, която приземи марсохода Кюриосити

Специално за Българска национална телевизия - дамата, която приземи марсохода " Кюриосити " през 2012 година. Авиокосмическият инженер на НАСА Джоди Дейвис споделя за новата амбициозна задача на галактическата организация - да изпрати ултрамодерен телескоп в дълбокия космос. Тя е в България като преподавател на една от най-големите софтуерни конференции за разработчици в Централна и Източна Европа.

Август, 2012 година Марсоходът " Кюриосити " навлиза в атмосферата на Червената планета. Той ще кацне тъкмо там, където галактическият инженер Джоди Дейвис е програмирала това да се случи.
Джоди Дейвис - авиокосмически инженер: Бях в контролната зала с екипа, следяхме данните от марсохода. Толкова пъти бяхме проигравали траекторията, само че когато се случи в действителност - беше необикновено. Наистина нереално! Виждаш по какъв начин възрастни хора плачат от неспокойствие. Прегръщат се.
Да работи в НАСА - за това Джоди мечтае още на 13 година Казва, че няма скучна задача, когато става въпрос за тайните на вселената. Сега е част от екип, който създава извънредно мощен телескоп. Той ще бъде изпратен в дълбокия космос - на 1 500 000 километра от Земята, с цел да открие планети отвън слънчевата ни система и да изследва опцията на някоя от тях да има живот.
Джоди Дейвис - авиокосмически инженер: Ще погледнем обратно във времето - преди съвсем 14 милиарда години, времето на Големия гърмеж. Ще може да зададем нови въпроси, за които в този момент даже не подозираме, че съществуват. Ще опитаме да разберем какво съставлява тъмната сила, трансформира ли се във времето. Това може да промени цялата ни визия за вселената.
За какво още мечтае галактически инженер, който е приземил марсоход? Да построи галактически транспортен съд, с който да стигне до друга планета. Макар че признава, още е рано да се написа справочник за стопаджии до Марс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР