Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Германия На 10

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global
Press, Германия На 10
Коментари Харесай

Hyundai i10: Световна премиера на IAA 2019

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Германия

На 10 септември третото потомство на Hyundai i10 ще отпразнува международната си премиера на IAA във Франкфурт. Информационната служба на компнията ни разреши първи да погледнем колата авансово. Тази малка кола в А-пазарния сегмент е една истинска история за триумф на корейците. Моделът е планиран, създаден и произведен в Европа и оформя не само немската улична “сцена ” от дебюта си през 2008-а година до момента.

Новото потомство има по-широко тяло (плюс 20 милиметра) и покрив спуснат с 20 милиметра. Външният тип е доста динамичен, а офертата включва и новопроектирани 16-цолови лети джанти. Широката радиаторна решетка и LED дневните светлини акцентират спортния характер на машината. Отзад има две хоризонтални линии на гънки, които достигат до графиката на задните светлини. С безупречна дизайнерска функция е C-стълбът в X-образна форма.

Предлагат се 10 външни покрития, при поискване може да има червен или черен покрив. В интериора има огромни отделения за предпазване на дребни неща във вратите, а за цветовото му оформление клиентът може да избира сред четири различни цветови комбинации.

Новият I10 ще се предлага в четири- или петместен вид. Подобреното вътрешно пространство на колата е резултат от порасналото междуосие. Hyundai прецизира че обемът на багажното поделение е 252 литра, така че съгласно компанията, той е сред най-големите в A-пазарния сегмент. 8-инчовият пъстър сензорен екран е и най-големият в своята категория, камерата за назад виждане може да бъде поръчана като алтернатива, функционалности за свързване като Apple Car Play и Android Auto са на борда и работят с всички основни смартфони.

Безопасността не се подценява от корейците и за задачата колата се оборудва със системата Hyundai SmartSense - повсеместен пакет за сигурност на борда. Според производителя по този начин с машината се спазват най-високите европейски стандарти в това отношение.

За колата ще се оферират два мотора: трицилиндров, 1.0-литров MPi с мощ от 49 кВт/67 к.с. и четирицилиндров, 1.2-литров MPI - 64 кВт/84 к.с. Може да се избира сред ръчна или автоматизирана петстепенна предавателна кутия, като функционалността за старт-стоп е включена общоприетоо.

За по-доброто запазване на околната среда новата машина извършва условията на разширеният стандарт за излъчвания Euro 6d-Temp-EVAP-ISC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР