Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рим Great

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рим Great
Коментари Харесай

Нов първокласен SUV от Great Wall Motor - Wey 03

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Рим

Great Wall Motor (GWM) уголемява портфолиото си от модели в Германия с Wey 03. Марковата стратегия на производителя се приспособява в Европа, проектът е да се откри още по-сериозно тук. Първата среща с новия модел мина в Рим с опция и за тест драйв.

Производителят предлага два plug-in хибридни разновидността за Wey 03. В основата е 2,0-литров, турбобензинов мотор с мощ 150 кВт/204 к.с. Във версията с предно задвижване на GWM Wey 03 той е смесен с електродвигател със 120 кВт/163 к.с. на предната ос, мощността на системата тук е 270 кВт/367 к.с. с оптимален систематичен въртящ миг от 500 Нм. Той форсира GWM Wey 03 от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди и предлага оптималната скорост от 230 км/ч.

Предлага се и версия със задвижване на четирите колела, която беше нашият тестов автомобил в Рим. На задната ос има още един електрически мотор със 135 кВт/184 к.с. Тази топ версия развива систематична мощ от 325 кВт/442 HP и оптимален систематичен въртящ миг от 685 Нм. Впечатляващо е представянето в ускорението от 0 до 100 км/ч, което лишава единствено 5,3 секунди. За страдание, в Италия не е допустимо да се дефинират оптималните благоприятни условия на колата заради другите ограничавания на скоростта.

И двата разновидността на задвижване ясно се концентрират върху комфорта при шофиране - те имат 9-степенна трансмисия със сдвоен съединител и литиево-йонна батерия 34 кВтч. Той разрешава чисто електрически пробег (комбиниран, съгласно WLTP) от 130 километра (2WD) или 139 километра (4WD).

Бързото презареждане е обезпечено с помощта на стандарта за зареждане CCS - в станциите за бързо зареждане батерията е още веднъж цялостна на 80 % единствено след 38 минути. Като опция моделът предлага зареждане с трифазен изменчив ток с мощ до 11 кВт.

Започваме тестовото шофиране из Рим с предизвикването да караме 129 километра чисто електрически. След като пристигнахме на спирката за обяд с време за пътешестване от към 2,5 часа, в действителност към момента имаме пет километра чисто електрически пробег на скоростомера. Еха!

Петте звезди на Euro NCAP приказват сами за себе си. Новият GWM Wey 03 има обичайно равнище на технология и съоръжение на борда. С дължина от 4,67 метра, широчина от 1,89 метра и височина от 1,73 метра, всъдеходът има компактни размери, а ниската му височина придава на китайския премиум автомобил динамичен контур. Има доста място за пасажерите, посредством, наред с други неща, на великодушното междуосие от 2,75 метра.

Интериорът впечатлява от пръв взор – проектирае да бъде първокачествен и грациозен с деликатно подбрани и вегански материали. Няма чувство за пластмаса на борда, работата тук е осъществена деликатно и с внимание към детайла. Шофьорската и предната пътническа седалка имат опционално отопление и страхотна функционалност за масаж, има прилична странична опора и след общо три часа тестово шофиране не виждаме никакви признаци на отмалялост.

Стандартните акценти включват 360-градусова съраунд камера, системата за образован ключ с функционалност за автоматизирано отваряне/затваряне и гласово ръководство, което освен ви разрешава да управлявате удобните функционалности и системата за навигация и забавление в придвижване, само че също по този начин отваря прозорците и задната врата.

Относно гласовото ръководство - в никакъв случай до момента не съм карала тестови автомобил с толкоз високо негово наличие! Системата непрекъснато ни забавлява: „ Не карайте прекомерно бързо, ограничаването на скоростта е превишено “... „ Скоро ще има тунел “... „ Дръжте ръцете си на кормилото “... „ Не се разсейвайте “.

Изведнъж идва черешката на тортата - взимам химикал от пътническата седалка, тъй като желая да спра и да напиша записка за преживяването от шофирането. Изведнъж мощен вентилатор се включва в салона и (Big Brother ви гледа) споделя съществено на всички: " Не пушете в колата, не е здравословно "... Системата, несъмнено, също може да бъде изключена, само че за нас това в действителност беше изцяло ново шофиране с шикозния китаец.

Клиентите могат да избират сред четири железни лакови покрития на екстериора и три цвята или цветови комбинации за интериора. Началото на продажбите на Wey 03 е планувано за началото на 2024 година, а цените ще бъдат оповестени скоро.

Кой е Great Wall Motor Co. Ltd. (GWM)? Компанията е учредена през 1984 година и е частна благосъстоятелност със седалище в Баодинг, Китайска национална република. За да подсигурява своите високи стандарти за качество, GWM поддържа стратегически партньорства с известни интернационалните производители и снабдители. В допълнение към взаимното дружество Spotlight Automotive с BWM, което напредва в създаването и производството на електрически транспортни средства, GWM поддържа и други партньорства с Continental, Bosch, Webasto, BorgWarner, ZF и Hella.

От 1 октомври 2023 година Йоханес Бранденбургер е новият ръководещ шеф на O! Automobile GmbH, която е учредена за немския бизнес за дистрибуция и продажби на китайската марка електрически коли GWM Ora. Дистрибуторът е благосъстоятелност на Emil Frey Group - най-големият мултибрандов авто търговец на дребно в Европа. Под тяхна грижа немските клиенти на GWM с марките Wey и Ora са обезпечени, че ще бъдат изцяло покрити във връзка с гаранцията и обслужването даже с нова автомобилна марка.

Главният търговски шеф (COO) на Great Wall Europe Щефен Кост не е чужд за автомобилната промишленост. Той натрупа подобаващ опит в Nissan и Kia за четвърт век, преди да се реалокира при китайците. Ако цените за Wey 03 са верни, които се чака да бъдат сред 45 000 евро и 50 000 евро, тогава конкуренцията може скоро да се затопли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР