Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт Това,

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт Това,
Коментари Харесай

Новият Opel Astra Sports Tourer

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт

Това, което Opel стартира преди съвсем 60 години с Kadett Caravan, трансформирал се в извънредно сполучливо плътно комби, продължава през днешния ден с новия Opel Astra Sports Tourer. Колата ще бъде налична още от стартирането на пазара с хибридно задвижване. Успяхме да забележим онлайн новия модел на Рюселсхайм по време на студийните му фотоси във Франкфурт.

Миналия септември най-младото потомство на линията Astra отпразнува международната си премиера с модела с пет порти и той слиза към този момент от индустриалната линия в Рюселсхайм от няколко седмици. Следва го Opel Astra Sports Tourer, който към този момент може да бъде поръчан.

Що се отнася до задвижванията, Astra Sports Tourer предлага електрифицирани разновидности, които допълват бензиновите и дизеловите мотори. Спектърът на продуктивност варира от 81 кВт/110 к.с. до 96 кВт/130 к.с. за моторите с вътрешно горене и сега до 133 кВт/180 к.с., а за хибридите до 165 кВт/225 к.с. (разход на гориво по WLTP: смесен 5,9-1,1 л/100 км, 133-25 г/км CO2).

Бензинът и дизелът се оферират общоприетоо с шестстепенна механична предавателна кутия, а за по-мощните коли Sports Tourer се предлага осемстепенна автоматизирана кутия.

При вдигнати задни седалки, багажното поделение на новия Opel Astra Sports Tourer предлага съвсем 600 литра товарен размер, при сгънати потенциалът се усилва до 1634 литра. В този случай задните седалки, които могат да се сгъват общоприетоо в съответствие 40:20:40, дружно със задното поделение, разрешават изцяло равна зона за товарене.

Подобно на модела с пет порти, Astra Sports Tourer също е с ново дизайнерско изказване на марката – за първи път се предлага с опционално двуцветно покритие. Новото лице на марката - Opel Vizor - отразява дизайнерския компас на Opel, в който две оси се пресичат с гръмотевица на Opel в средата. Вертикалната ос се дефинира от острата, типична за Opel дипла на капака. Vizor характеризира предната част на автомобила като хоризонтална линия, която се простира до графиката с форма на крило на LED дневните светлини.

"Detox to max " е главният принцип зад дизайна на интериора. Напълно цифровият Pure Panel е предопределен да предложи на клиентите интуитивно потребителско преживяване от идващото потомство на интерфейса човек-машина (HMI). За задачата пасажерите употребяват извънредно необятен сензорен екран. Това също значи, че заплетените кабели са нещо от предишното, тъй като в новата Astra Sports Tourer новото потомство информационно-развлекателни системи свързва безжично със съвместими смарт телефони посредством Apple CarPlay и Android Auto във всички разновидности на модела като стандарт.

Предните седалки, създадени “ин хауз ”, са сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Те оферират голям брой варианти за контролиране, според от оборудването, в това число електропневматична лумбална опора и контролиране на страничната опора. В напакожа седалките на лидера и предния пасажер също имат функционалност за вентилация и масаж, а предните и външните задни седалки са с отопление.

Цените за новото комби стартират в Германия от 22 465 евро бруто за 1,2 литров турбо бензинов мотор с 81 кВт/110 к.с. против които получавате доста кола за парите си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР