Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Микро-ел. колата Opel Rocks-e – безкомпромисна във всяко отношение?

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Какво се крие зад съкращението SUM? При новият Opel Rocks-e значи Substainable Urban Mobility (SUM) - устойчива градска подвижност. Новият градски и микро елмобил предлага модерна електромобилност за младежи на възраст 15 и повече години, които има шофьорска брошура категория AM, съгласно производителя.

Напълно друг, изцяло нов, изцяло електрически - по този начин новото елпредложение на немската мълния без излъчвания би трябвало да даде отговор на условията за подвижност на нашето време. Началната цена за новия Opel Rocks-e ще бъде много по-ниска от тази на дребен автомобил, а лизинговата ставка ще бъде на месечното равнище на билет за локалния публичен превоз, съгласно Рюселсхайм. Новият елмъник ще бъде разполагаем за поръчка онлайн или в директни продажби от определени дилъри на Opel в Германия още в края на тази есен.

„ Нашият нов Opel Rocks-e е праволинеен във всяко отношение - неговият дизайн е явен и самоуверен, размерите му са извънредно компактни, задвижването му е чисто електрическо и цената му е ненадмината. Нашата SUM дава опция за умна и функционална електромобилност за всеки, до момента в който със стила си провокира неспокойствие. Новият Opel Rocks-e е наличен, просто човешки и готин ", сподели шефът на Opel Германия Андреас Маркс.

Тъй като много пай с дължината си от 2,41 метра, необятен 1,39 метра (без външните огледала) и лек - 471 кг дружно с тяговата батерия, Opel Rocks-e е публично систематизиран като леко транспортно средство, което младежи на възраст 15 и повече години с шофьорска брошура AM могат да ръководят.

Съответно изменение в закона влезе в действие през 2021 година, тъй че този правилник към този момент се ползва в цялата страна. По този метод законодателят поддържа потребностите от подвижност на младежите - изключително за пътя към учебно заведение или към работа като чирацие.

Машинката предлага пробег до 75 километра съгласно WLTP, който може да се покрие със скорост до 45 км/ч. Твърди се, че е извънредно елементарен за каране през тесни завои или в дребни паркоместа на своите 14-инчови колела и с диаметър на завой от единствено 7,20 метра.

Батерията от 5,5 кВтч в Opel Rocks-e може да се зареди изцяло за към 3,5 часа, употребявайки всеки естествен домашен контакт. Свързващият кабел за зареждане с дължина три метра е непрекъснато подложен в SUM и просто се изважда от вратата на пасажера, когато е належащо. Opel предлага адаптер за зареждане и на социална зарядна станция.

Rocks-e носи новото лице на марката Opel Vizor, в комплект с LED фарове и знаци. Дизайнът е емфатичен от идентичните порти от двете страни. Пътническата врата се отваря напред както нормално, само че вратата на водача се отваря в посока противоположна на придвижването. Външният дизайн предлага и някои идентични елементи начело и откъм гърба.

Типични за Opel са ясните линии и в интериора - двете седалки са изместени една до друга, тъй че пасажерът начело има комфортно място за краката и лидерът може да реалокира седалката си в необятен диапазон на контролиране. Пространството на главата доближава умерено и за хора с височина над 1,90 метра. Следователно терминът " един размер за всички " се отнася за Rocks-e. Освен това, макар компактните си размери, новият Rocks-e предлага размер за предпазване до 63 литра в пространството за краката на пасажера, с цел да вземете разнообразни предмети със себе си.

Стандартният панорамен стъклен покрив обезпечава лека, приятна атмосфера в интериора, което е извънредно за транспортно средство от тази ценова категория. Новият City-Stromer се предлага в три линии съоръжение, с цел да подхожда на цялостния външен тип: като Opel Rocks-e, Opel Rocks-e Klub и Opel Rocks-e TeKno.

Аксел Зеегерс, управител на марката и връзка в автомобилния спорт в Opel в Рюселсхайм споделя: „ Рамковата структура, върху която се основава Opel Rocks-e, обезпечава задоволително ефикасна пасивна отбрана ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР