Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Производителят на

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Производителят на
Коментари Харесай

Pirelli се фокусира върху устойчивостта в моторните спортове

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press,

Производителят на първокласни гуми Pirelli работи в моторния спорт във висшия му клас Ф1. Компанията е дейна във Формула 1 на FIA от сезон 2011 година Имах опция да надникна зад кулисите през спортния уикенд в Спилберг, Австрия.

Промяната на климата, устойчивостта, разсъдъка, опазването на ресурсите – всички имаме „ зелена съвест “. Не би трябвало категорично да загатна какъв брой отлично безразсъдно се усеща един уикенд във Формула 1. Звездите и старлетките са част от шоуто. Но тематиката за устойчивостта също е главен приоритет тук. Pirelli е освен пионер в региона на технологиите, само че и в региона на устойчивостта.

Всъщност от позиция на кръговата стопанска система гумите за скрап са необикновен запас - те могат да се употребяват за добиване на материали с висока софтуерна стойност и също така може да докара до забележителен стопански напредък, което може единствено да се усилва в бъдеще. След тежката им работа на пистата, спортните гуми Pirelli се изпращат в рециклиращи станции за материално или енергийно възобновяване.

В бъдеще оптимизацията ще включва и взаимно ангажиране в процеса с екипите. Това е, с цел да се подсигурява, че гумите остават благосъстоятелност на тимовете в края на техния живот (какъвто е казусът в някои шампионати) и се изпращат в оторизирани пречиствателни станции за възобновяване на материала по-специално.

Процесите, които Pirelli употребява в своите заводи в Слатина, Румъния, и Измит, Турция, са ефикасни във връзка с потреблението на сила и вода и са проектирани да минимизират излъчванията на CO2. Целта е изключителното потребление на възобновима електрическа енергия в цялата група до 2025 година Това е първа стъпка по пътя към въглеродна индиферентност до 2030 година

Далеч от пътя и спортната писта, в симулаторно транспортно средство Pirelli пусна в деяние виртуално тестово оборудване, благодарение на което създаването на гуми би трябвало да бъде доста ускорена. Според миланците нужното време може да бъде понижено с до 40 %, както и броят на нужните физически прототипи.

Какво ни очарова - логистиката на Формула 1. В неделя надпреварата в Спилбърг завърши и цялото съоръжение беше превозено до Силвърстоун. Целият падок е демонтиран и ще бъде възобновен до четвъртък.

Марио Изола, началник на Pirelli F1 и автомобилни надпревари, даде персонално изявление за Global Press в Спилбърг. Обясни, че към този момент съвсем няма въздушен превоз за надпреварите. В подтекста на устойчивостта, деликатно се преценя по какъв начин превозът от А до Б може да се извърши по екологичен метод.

По тематиката за поддръжката на младите гении в моторните спортове Изола сподели: „ Формула 1 в този момент предлага повече благоприятни условия за дамите в моторните спортове посредством F1 Academy. Всички заинтригувани и надарени младежи получават действителен и почтен късмет посредством академията. “

Факт - Формула 1 е в своя 74-ти сезон, извършени са съвсем 1100 надпревари със 774 разнообразни старта. В историята на Формула 1 е имало единствено пет състезателки дами, които са взели участие в най-малко едно Гран При. Във висшият клас в моторните спортове в този момент се желае да направи усъвършенствания и да улесни дамите да стартират да вземат участие.

„ Всеки би трябвало да има опцията да следва фантазиите си и да осъществя капацитета си “, сподели ръководещият шеф на Формула 1 Стефано Доменикали при основаването на F1 Academy.

Какво ще кажете за възходящата електромобилност в моторните спортове? Формула 1 желае да бъде климатично неутрална до 2030 година Въпреки че потреблението на бензин на спортните коли способства единствено с 0,7 % за 250 000 тона парникови газове годишно, се гледа и горивото за болидите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР