Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Милано Honda

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Милано Honda
Коментари Харесай

Първа среща - новата Honda Civic Type R

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Милано

Honda чества двоен празник с най-продавания си модел Civic, който е на пазара от невероятните 50 години. Сега най-зрелищният Civic Type R излиза в ново издание на пазара. Motor-Informations-Dienst съумя да направи първа обиколка с колата на пистата Tazio Nuvolari в Милано преди стартирането му на пазара в Европа при започване на 2023 година

По време на температура която се усеща като 50 градуса на сянка, направих няколко обиколки като навигатор с WTCR водача Нестор Гиролами на спортната писта. Оборудвана със защитна качулка и каска, чуствах че нищо не може да ми се случи, макар че младият водач кара в действителност пъклен. Удивително е по какъв начин Civic Type R пресича всеки завой, без въобще да се сервира.

Безопасността е главен приоритет за Honda. Разбираме за какво японецът има толкоз доста почитатели и разнообразни почитател клубове за този автомобил. Всяка година се организира огромното им събиране на 24-часовото съревнование на Нюрбургринг, където един път видяхме към 50 Honda Civic Type R.

„ С новия Civic Type R нашите инженери още веднъж съумяха да обезпечат неповторимо преживяване при шофиране в компактния състезателен сегмент “ - сподели Том Гарднър, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe - „ Чрез изключителни нови разработки и потребление на потвърдени в моторните спортове технологии, ние даже надминахме продуктивността на олекотената версия на предходния модел. Точно този блян към оптималната продуктивност направи Civic Type R толкоз известен от 25 години насам. "

Новият Civic Type R е създаден като част от концептуалния модел "Ultimate Sports 2.0 " и надгражда елегантния и състезателен контур на неотдавна показания модел Honda Civic e:HEV. За да подчертае спортния външен тип и да усъвършенства характерностите на шофиране, Type R е конструиран доста по-нисък и по-широк. Освен това моделът е оборудван с 19-цолови, матово черни лети джанти и поръчкови гуми Michelin Pilot Sport 4S.

По време на създаването инженерите на Honda са работили по концепцията "Ultimate Sports Design " - израз на високопроизводителен автомобил с челен мотор и задвижване на предните колела. Голямата долна решетка на предната ризница обезпечава подаването на въздух към мотора. Новият, предпазлив челен похлупак, който е оборудван с вентилационен отвор, в допълнение усъвършенства въздушния поток.

Други дизайнерски елементи, които оказват помощ за възстановяване на аеродинамиката, включват огромни вентилационни отвори зад предните колела и нов, по-голям заден дифузьор. Задното крило е прикрепено към нови ляти алуминиеви скоби, като в същото време е по-ниско и по-широко от предходния модел. Това акцентира новата тънка линия на покрива и по-широкия контур.

Предлагат се пет цвята: Championship White, Rallye Red, Racing Blue, Crystal Black и Sonic Grey Pearl. Интериорът е особено планиран за наслаждение от шофирането и допустимо най-хубавото фокусиране върху ръководството. Кокпитът е планиран да поддържа интензивно шофиране - лидерът седи по-ниско от преди, като в същото време има по-добра видимост над предния похлупак. Слепите зони и светлоотразителните детайли също са понижени. Леките спортни седалки за лидера и пасажера начело оферират добра опора и обезпечават комфорт и независимост на придвижване на спортната писта.

Водачът може да избира сред шест параметъра на продуктивност - за мотора, кормилното ръководство и шасито, употребявайки режимите Comfort, Sport и +R. Освен това е разполагаем нов самостоятелен режим, който разрешава самостоятелна конфигурация на тези шест параметъра. Регистраторът на данни за успеваемостта Honda LogR е модифициран и комбинира данните за успеваемостта, събрани от датчиците в автомобила, с приложение за смарт телефон.

По този метод лидерът може да следи и записва огромно многообразие от измерени стойности в действително време. Най-важните функционалности включват хронометър за записване на времена за обиколка, екран на 3D придвижването на автомобила и кръговете на търкане на всички колела, което демонстрира оптималната търпима мощ на гумата, както и функционалност за оценка и възстановяване на вашата лична техника на шофиране в спортната писта. Това дава опция за съпоставяне с други водачи и в последна сметка да подобрите точността и да увеличите сигурността, което води до по-бързи времена за обиколка.

Под капака си този болид има най-мощния VTEC турбо мотор, употребен в миналото в Type R. Ревизираната изпускателна система спомага за в допълнение увеличение на съотношението мощност/тегло, въртящия миг и оптималната скорост. Многобройните оптимизации вършат новия Civic Type R един от най-мощните коли на литър работен размер в своя клас. Honda ще даде точни данни за успеваемостта по-късно. За ориентировка - предшественикът оферираше мощ от 320 к.с. Първите доставки за клиенти в Европа ще стартират при започване на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР