Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Opel Rocks-e – наистина забавен! - видео

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Opel показа новия си градски микроелмобил, който е предопределен да бъде опция на автомобила за дребни и огромни, както и за търговци. Opel Rocks-e към този момент може да се поръча онлайн в Германия даже от вкъщи. Първите коли ще бъдат доставени на дилъри тази година.

Някои хора влагат цяло положение, с цел да се разграничат от всеобщия поток. Било то с грациозен състезателен автомобил или дизайнерски дрешник. На всички, които в действителност желаят да се откроят на улицата, предлагаме да покарат новия Opel Rocks-e, по този начин както направихме ние през центъра на Франкфурт. Това "леко транспортно средство " не е автомобил. То е доста специфична форма на превоз, която е в действителност занимателна. Всички минувачи, около които профучахме с електрическото "великденско яйце ", спираха и се обръщаха удивени с въпрос в погледа - Какво е това? Еднакво начело и откъм гърба!

Стандартният панорамен стъклен покрив обезпечава лека, ефирна атмосфера в интериора, което е извънредно за транспортно средство от тази ценова категория. Прозорците могат да се отварят. На борда има и отоплениел. Седалките не са същински удобни, само че кой ще желае да отиде на по-дълго ваканционно пътешестване с Rocks-e? С оптималната си скорост от 45 км/ч, по този начин нареченият модел "SUM " (Sustainable Urban Mobility) е съвършен за града.



Rocks-e носи новото лице на марката Opel Vizor, в комплект с LED фарове и знаци. Дизайнът е емфатичен от идентичните порти от двете страни. Пътническата врата се както нормално, само че вратата на водача се отваря в посока, противоположна на придвижването. Съответно има и някои идентични елементи в дизайна начело и откъм гърба.

Компактното елмобилче е късо - 2,41 метра дължина и тясно - 1,39 метра широчина без външните огледала. Но е иделано за двама които търсят пътя към електрическата подвижност, изключително за начинаещи. Тъй като Opel Rocks-e, който тежи 471 кг (включително с тяговия акумулатор), публично е систематизиран като леко транспортно средство и младежи на възраст 15, и повече години, с шофьорска брошура AM1 имат право да го ръководят.

Дори в базовата версия, която се предлага за 7990 евро, микроелектричката предлага пробег до 75 километра съгласно WLTP. С кръг на завой от единствено 7,20 метра, той може елементарно да се ръководи през сгънати завои или в дребни паркоместа.

Батерията от 5,5кВтчh в Opel Rocks-e може да се презареди изцяло за към 3,5 часа от елементарен домакински контакт, съгласно производителя. Свързващият три метра кабел за зареждане е в автомобила и просто се изважда от вратата на пасажера, когато е належащо. Opel предлага и адаптер за зареждане на социална зарядна станция.

„ Със стартирането на поръчките за нашия нов Opel Rocks-e, към този момент даваме опция на всеки, от млади начинаещи водачи до пътуващи в града, да преминат към електромобилност на налична цена, самоуверен дизайн, извънредно компактни размери и външен тип. Той е колкото функционален, толкоз и нетрадиционен във всяко отношение “, споделя шефът на Opel Германия Андреас Маркс.

Оборудванията Opel Rocks-e Klub и Opel Rocks-e TeKno, които могат да бъдат поръчани за 8790 евро всеки, също притеглят вниманието. Те внасят още повече цвят в играта с спомагателни функционалности. И двата разновидността слагат спомагателни акценти от страната на лидера и пасажера с отвесни черни декоративни линии.

Освен това, панелите на предната и задната престилки при Rocks-e Klub в сиво Kosmik и на Rocks-e TeKno в електро жълто също притеглят вниманието. Няма метод с това транспортно средство в действителност да не привлечете вниманието и сигурно няма да останете сами в него за дълго.

Що се отнася до подготовката за инфотейнмънт, Rocks-e Klub и Rocks-e TeKno имат държач за смарт телефон, централно инсталиран на централната подпора и DAT съгласуваност като стандарт. Ако желаете, може да машинката може да бъде оборудвана и с Bluetooth система за свободни ръце за вашия личен смарт телефон.

По-старите от нас, които си спомнят с трогване за пътуването с първия си мотопед, също бихме желали да имаме тогава подобен двуместен автомобил с цялостна отбрана от вятър и атмосферни въздействия за първата си среща...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР