Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт Alfa

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт Alfa
Коментари Харесай

Dolce Vita: Alfa Romeo Tonale

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Франкфурт

Alfa Romeo показа новия SUV Tonale за първи път в Германия в класическия град Франкфурт. Името звучи музикално, само че в действителност е името на на италиански планински проход, употребявано сходно на това на по-големия брат - Alfa Romeo Stelvio. С представянето на новия си модел обичайна италианска марка малко закъснява по отношение на конкуренцията, само че той несъмнено впечатлява в процъфтяващия сегмент на компактните SUV.

С дължината си от 4,53 метра, широчина 1,84 метра и височина 1,60 метра, Tonale съчетава типичния италиански дизайн със стила на марката. Фактът, че механически има доста общо с Jeep Compass, не е явен даже когато хвърлите втори взор към новодошлия.

Всъдеходът предлага две равнища на електрификация - “mild/мек ” хибрид и зареждаем хибрид. Новото хибридно задвижване е създадено извънредно за Alfa Romeo. Двигателят с работен размер 1,5 литра е оборудван с турбокомпресор с променлива геометрия "VGT " (Variable Geometry Turbo) и има мощ от 118 кВт/160 к.с.

Със седемстепенната трансмисия със сдвоен съединител Alfa Romeo TCT и 48-Волтов електромотор "P2 ", който обезпечава спомагателни 15 кВт и 55 Нютон метра въртящ миг, хибридната версия на новото Alfa Romeo Tonale може да се задвижва чисто електрически. Хибридна версия с мощ 96 кВт/130 к.с. също ще бъде налична за стартиране на пазара, също комбинирана със седемстепенна трансмисия със сдвоен съединител и 48-волтов електромотор "P2 ".

На върха е разновидността на Tonale с мощ 275 к.с. и задвижване на всички колела. Тук работят 1,3-литров, турбо, бензинов мотор и електромотор на задната ос, композиция, която обезпечава ускорение за 6,2 секунди от 0 до 100 км/ч. При цялостен заряд на батерията 15,5 кВтч, към 60, в града даже към 80, чисто електрически километра би трябвало да са вероятни за покриване.

Поради уравновесеното си систематизиране на тежестта и комплицираната технология на шасито и кормилното ръководство, дъщерното сдружение на Stellantis дава обещание най-високи стойности във връзка с динамичността на шофиране, както би трябвало и да бъде с автомобил на Alfa Romeo. И всичко би трябвало да е наред, що се отнася до прекъсването - четирибуталната спирачна система с вентилирани дискове идва от експерта в областа Brembo.

Първа премиера за автомобил на Alfa - 12,3-инчов дигитален екран, сензорен екран на инфотейнмънта 10,25 инча. Както нормално, типичният за Alfa комутатор се намиа на централния тунел и се употребява за избор на един от четирите режима на шофиране.

Има огромен избор от асистенти на лидера, в това число образован адаптивен круиз надзор (IACC), модернизиран помощник за поддържане на лентата и помощник за придвижване при запушване. Освен това на борда са налице операционна система Android и 4G съгласуваност, като актуализациите идват по “въздуха ”, съгласно Alfa. Alexa на Amazon е лицето за контакт в колата, плюс безжичните Apple CarPlay и Android Auto. Интернет връзката на Tonale може да предложи до осем крайни устройства.

Според Alfa, Tonale е първото транспортно средство в света, което предлага технология за незаменими токени (NFT), т.е. дигитален документ, предпазен от подправяне. „ Със единодушието на притежателя NFT записва значими данни за транспортното средство и издава документ, който може да се употребява да вземем за пример като доказателство, че транспортното средство е било вярно поддържано “, се споделя в изказването. Тази документи ще има позитивен резултат върху остатъчната стойност. На пазара на използвани коли NFT узаконяването има за цел да обезпечи спомагателен пласт сигурност, на който продавачите или търговците, както и купувачите могат да разчитат.

Tonale може да бъде поръчан от април 2022 година като специфичен модел Edizione Speciale, а стартирането на пазара е „ евентуално през второто тримесечие “, съгласно производителя. Цените ще последват скоро, само че Dolce Vita, италианската joie de vivre несъмнено е включена гратис в офертата...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР