Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press Формула Е

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press Формула Е
Коментари Харесай

Hankook подкрепя Формула Е със състезателните гуми iON

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press

Формула Е получи забележителна поддръжка - от идващия сезон Hankook ще бъде новият извънреден софтуерен сътрудник и снабдител на гуми за международния шампионат ABB FIA Formula E. Като част от особено събитие в Swarovski Crystal Worlds в Австрия, премиум производителят на гуми Hankook публично показа новоразработената спортна гума Hankook iON пред посетители и представители на Формула Е и интернационалната преса.

Новата гума е създадена в тясно съдействие със спортната серия и обръща изключително внимание на условията за резистентност на Формула Е и бъдещето на е-мобилността. Около 30 % от новите гуми, които са особено направени за състезателите от Формула Е от трето потомство, са направени от устойчиви материали.

В момента има един вид на гума за тимовете, който се употребява както при сухи, по този начин и при мокри условия, с цел да се спестят спомагателни запаси. След съответните спортни уикенди всички комплекти гуми Hankook се рециклират изцяло, съгласно производителя.

Феновете на моторните спортове ще видят гумите Hankook в спортни условия за първи път на E-Prix в Мексико Сити на 14 януари 2023 година 40 000 фенове се чакат на трибуните за първото съревнование. Повече информация за присъединяване на компанията във Формула Е можете да намерите на новосъздадения уеб страница на Hankook Motorsport на адрес www.hankook-motorsports.com

Сооил Лии, президент и основен изпълнителен шеф на Hankook Tire & Technology показа - „ Преди две години, ние като компания Hankook взехме решение да бъдем формален софтуерен сътрудник и снабдител на гуми за това, което е може би най-прогресивната, съвременна и устойчива спортна серия в света от сезон 2023. Философията на марката Hankook и нашата стратегическа тенденция за все по-устойчиво бъдеще също подхождат на духа и ДНК на Формула Е. Заедно ще напреднем и ще повлияем доста на развиването на модерния моторен спорт през идващите години. "

В проектите на компанията е и задачата крайните консуматори би трябвало да се възползват от създаването на новата спортна гума Hankook за международния шампионат на Формула Е. С новото си продуктово семейство iON, производителят на премиум гуми предлага както летни (Hankook iON evo), по този начин и зимни (Hankook iON Winter) гуми за ресурсоспестяваща подвижност на актуалните премиум електрически транспортни средства.

Значително пониженото противодействие при търкаляне спомага за увеличение на пробега, по-високо сцепление даже на мокри пътища, доста добра спирачна успеваемост и висока резистентност. Всичко това отразява условията на електрическите коли към техните гуми в особена степен.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР