Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Айзенах, Германия

...
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Айзенах, Германия
Коментари Харесай

Opel отпразнува 30 години на завода си в Айзенах

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Айзенах, Германия

Как лети времето? От 1992 година моделите с Blitz/светкавица-нем/ емблемата слизат от индустриалната линия в Тюрингия. 30 години, които оформиха освен образа на производителя на коли само че и на елия район. Ето за какво Opel чества тази годишнина с гала и ден на отворените порти.

Премиерът на Тюрингия Бодо Рамелов и основният изпълнителен шеф на Opel Флориан Хютъл откриха тържествената гала за годишнината. Представявайки 30-е години Opel в Айзенах, те разговаряха с 30 служителя и 30 други поканени посетители.

„ Айзенах постоянно е символизирал жива история и прогресивно развиване. Wartburg като забележителност демонстрира това, както и производството на коли. След обединяването Opel беше един от първите западногермански производители на коли, които се включиха в новите федерални провинции с огромен триумф. Ето по какъв начин наподобява заводът през днешния ден след 30 години и 3,7 милиона транспортни средства, които са слезли от конвейера тук “ - сподели министър-председателят Бодо Рамелоу.

Шефът на Opel Флориан Хютл акцентира - „ С новия цех в Айзенах Opel укрепи района и възроди едно от най-традиционните немски автомобилни локации. Оттогава тук се създават бестселъри с първокласното, съвсем пословично качество от Айзенах. В същото време заводът е подготвен за бъдещето тъй като с plug-in хибрида Grandland за първи път електрифициран модел слиза от поточната линия в Тюрингия. “

Кметът на Айзенах Катя Волф също изнесе вълнуваща тирада. Тя напомни традицията на града в Тюрингия и предложи специфичната галерия " Преводът на Лутер - силата на думите " по случай 500-годишнината на Вартбургския Нов завет.

Много гости се възползваха от опцията да надникнат зад кулисите на мястото. Историята на завода и неговите чиновници оживяха пред очите им. Почти всички модели, създадени в Айзенах от 1992 година насам, бяха изложени за гостите - от тогавашното потомство Opel Astra през най-продаваната дребна кола Corsa и стилния Adam до настоящия топ SUV на марката Opel Grandland. В сходство с празника, огненочервеният уникат Rocks-e също посети завода.

В бояджийното децата можеха да изтърван парата и да развихрят въображението си - там една каросерия ги чакаше да я боядисат в ярки цветове и шарки. В допълнение към най-високото качество на колите, един от ключовете за триумфа на завода в Айзенах е ръководството на околната среда, което е приоритет на завода през цялото време и което е още по-важно през днешния ден по пътя на Opel да се трансформира в напълно електрическа марка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР