Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Лондон Френският

...
Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Лондон Френският
Коментари Харесай

Alpine A523: на път към сезон 2023 F1 в синьо и розово - видео

Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Лондон

Френският тим Alpine показа своите очаквания и болиди за сезон 2023-а на F1 в Лондон. Както и предходната година, французите се прицелват в четвъртото място в шампионата при конструкторите с A523. В същото време беше сложена и още една цел- да се върнат дамите във F1. Имах удоволствието да участвам на представянето на болида и на надарени млади водачи.

Металната завеса на мястото на събитието - някогашна печатница за вестници в Docklands в Лондон, постепенно се издигна и последователно разкри гледката. Не е изненадващо, че Alpine към момента „ носи “ синьо и розово, за тима и спонсора BWT (Best Water Technology) от Грац. Розовият A523 ще бъде употребен в първите три надпревари на Гран При на Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия през идващия сезон, по-късно синият вид ще остане главен.

С модифициран профил на престилките, спомагателни черни зони в профил, дребни промени в капака на мотора, модифициран нос и предно крило, A523 ясно се откроява от предходния модел. Техническият шеф Мат Харман с горделивост акцентира в Лондон, че е било допустимо колата да бъде арестувана под горната граница на тежестта и че нищо не пречи на потреблението на баластни тежести.



С Естебан Окон и Пиер Гасли, Alpine има чисто френско пилотско дуо. През 2023 година Окон ще се състезава за четвъртата си година като водач за Alpine F1 Team и предходния Renault F1 тим. Като цяло той кара шестия си цялостен сезон във висшия клас на моторния спорт. Неговият съотечественик Пиер Гасли е нов в Alpine и също е изправен пред своя шести цялостен сезон във Формула 1. Двамата ще схванат какво в действителност може да направи A523 на единствените предсезонни тестовев Бахрейн от 23 до 25 февруари.

Началото на сезона ще също на тази писта на 5 март. След представянето на автомобила, Alpine направи идната стъпка и, дружно с въвеждането на нова стратегия за поддръжка на дамите в моторните спортове, показа София Фльорш като новия член на „ младшия “ Alpine. Талантливата 22-годишна немска пилотка е една от двете дами членове в Alpine Academy дружно с английската състезателка Аби Пулинг и ще се състезава в шампионата F3.

Alpine желае да даде опция на жена спортен водач да влезе във F1 в бъдеще. В 72-годишната история на висшия клас единствено шест от 885 състезатели са били дами. Не на последно място: футболната икона Зинедин Зидан ще поддържа Академията в бъдеще като дипломат на марката и спонсор на стратегиите за тъждество „ Rac(H)er “ и „ Concours Excellence Mecanique “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР