Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Торино До

...
Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Торино До
Коментари Харесай

Jeep електрифицира “нежно” своите компакт модели

Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Торино

До края на 2022 година паметната марка Jeep на Stellantis Group, желае да има своя изцяло електрифицирана моделна гама, откакто поредно се отхвърля от задвижвания с мотори с вътрешно горене. Jeep Renegade и Compass към този момент се оферират като е-хибриди и се оферират единствено с предно задвижване и автоматизирана трансмисия, което е ново влизане в света на SUV от Торино. Имах опция да тествам двата дребни хибридни джипа в и към Торино

Сякаш разнообразието от съвременни автомобилни хибридни разновидности не беше задоволително комплицирано и до момента, та Jeep в този момент слага нови разновидности на Compass и Renegade като "e-Hybrid " дружно със своите plug-in хибриди, наречени "4xe ", които в умерени скорости могат да ръководят електрически.

Това става допустимо поради хибридната система с 1,5-литров, четирицилиндров, турбо бензинов мотор с мощ 130 к.с., седемстепенна автоматизирана трансмисия и 48-волтов електромотор с 20 к.с., който е задоволителен за задвижване на колелата даже когато бензиновият моторът е изключен.

При нужда електродвигателят поддържа мощността на главния мотор с вътрешно горене със 135 Нютонметра. В системата тогава са налични общо 295 Нм въртящ миг вместо 240-е Нм на бензиновия мотор.

В сходство с “мекото зелено ” задвижване, както Compass e-Hybrid, по този начин и Renegade e-Hybrid в специфичното издание, наречено "Upland " и в новия цвят на екстериора "Azure Green " са налични за тестово каране. Тук са употребявани устойчиви материали, екологично чисти бои и повърхности, които съставляват екологичната “ивица ” на Jeep, която марката към този момент усърдно поддържа.

В интериора Jeep употребява полиестерни нишки, извлечени от рециклирана, наловена в морето пластмаса за облицовката, подовите постелки и калъфите на седалките, както и логото на Jeep на облегалките на предните седалки, и вложка от органически винил в горната част на седалките.

При Renegade някои от черните вътрешни пластмасови облицовки и съставни елементи също са направени от рециклирани материали, изключително пластмаси, употребявани преди този момент в фаровете на остарели коли. При Compass панелите на вратите и арматурното табло са покрити с материали, направени от рециклирана пластмаса.

След тръгване и двата дребни джипа започват автоматизирано чисто електрически и в беззвучен режим на шофиране EV. Това ги отличава от по този начин наречените леки хибридни системи на пазара, даже в случай че тази фаза на безмълвие нормално трае единствено няколко мига. Натискане на десния крайник и бензиновият мотор се разсънва с леко внезапно придвижване.

Зелената вълна е по-скоро немско откритие, само че явно не е проблем в Торино. В последна сметка батерията възвръща силата всякога, когато спирате или намалявате скоростта в северния италиански град, а когато тръгнете още веднъж на светофара, транспортните средства започват единствено благодарение на електрическия мотор. Електрохибридите се движат в трафика при прекъсване и потегляне чисто електрически, електрическият мотор също се грижи за маневрирането при паркиране паркиране.

Като цяло всички тези чисто електрически моменти способстват за понижаване на разхода на гориво. При сегашните цени на горивото това е към този момент сериозен мотив. Jeep дава обещание на лидера спестявания до 15 % посредством потреблението на мека хибридна технология и икономисване на CO2 наказания предвид на потреблението на автопарка.

Jeep Compass с e-Hybrid се предлага от 39 600 евро, във версията "Upland ", за по-малкия Renegade можете да успокоите екологичната си съвест с "Upland " с потреблението на 34 000 евро. Няма държавно финансиране заради неналичието на задоволителен чисто електрически обсег. Почти толкоз мъчително е, че заради неналичието на задвижване на всички колела, би трябвало да се справите и без съществени офроуд екскурзии. И това е джип?

Спецификации Jeep Compass e-Hybrid:
- Дължина, широчина, височина: 4,40 / 1,87 / 1,62 метра
- Двигател: четирицилиндров бензинов
- Работен размер: 1469 куб.см
- Мощност: 96 кВт / 130 к.с
- с 48 V мека хибридна технология 15 кВт / 20 к.с
- оптимален въртящ миг: 240 Нм
- Трансмисия: 7-степенна със сдвоен съединител
- Ускорение: 0 - 100 км/ч за 10 сек
- Максимална скорост: 193 км/ч
- Стандартен разход (WLTP): 5,7 - 6,1 литра / 100 км
CO2 излъчвания: 129 - 139 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР