Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Италия, Балоко

...
Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Италия, Балоко
Коментари Харесай

Avenger: малък, електрически, но истински джип

Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Италия, Балоко

Новият Jeep Avenger би трябвало да бъде на пътя в Европа тази пролет. С избран пробег от марката с едно зареждане от 404 километра, напълно електрическият SUV е първият от четирите същински електрически транспортни средства, които Jeep има намерение да пусне в Европа до 2025 година Дали дребният има всичко належащо, с цел да стане най-продаваният модел Jeep в Европа, тествах на в тестовия център на списание Куатроруоте Балоко в Северна Италия.

Един джип би трябвало да е постоянно подготвен, да има „ мускули “ и е страшна мощ, да преодолее всяко затруднение и още, и още. Но по кое време джипът е джип? Дългият 4,08 метра Avenger подбива размера на идващия по-голям Renegade с 16 сантиметра и по този метод е доста по-малък от всеки различен сегашен модел на марката. Неговият пра-пра-дядо обаче, Jeep Willys, беше много по-къс с дължината си от 3,30 метра. Така че размерът не е сериозен за джипа.

Да стигнем до името - в превод Avenger значи „ отмъстител “. Какво би трябвало да отмъсти новият базов SUV модел, може да се гадае. Във всеки случай, Avenger се причислява към кавгаджията (Wrangler), ренегата (Renegade), индианците (Cherokee и Grand Cherokee) и аксесоари за намерено (Compass) и е изцяло заслужен да бъде включен в фамилията даже единствено с името си.

Както прилича на Jeep, Avenger се характеризира с къси надвеси, мускулеста предна част със седем отвесни вентилационни отвора на радиатора и малко офроуд тип. Може да не наподобява толкоз примитивен спрямо по-големия си брат, Wrangler, само че в пазарния сегмент на дребни SUV, в който ще се предлага в Европа, той сигурно ще има несъмнено внушително качество и най-много такова, което е ненадминато в сегмента - клиренс от 20 см несъмнено е резултат. Пространството за пасажерите е уместно за този клас, в багажника се побират 355 литра.

Произведен в завода Stellantis в Tychi, Полша, Avenger идва с 400-волтов електрически мотор със 156 к.с. и 260 Нютон метра въртящ миг, смесен с батерия с 54 кВтч. Това го прави по-силен измежду сравнимите електрически транспортни средства на Stellantis като Opel Mokka-e, който има единствено 136 к.с. Дали най-малкият джип е подготвен когато и да е зависи от това дали му давате пет часа и половина да се зареди на 11 кВт AC станция или да изсмуче от 20 до 80 % в границите на 24 минути на 100 кВт DC станция за бързо зареждане.

Като всеки джип, Avenger впечатлява с безгрижието си за офроуд, макар че в началото се предлага единствено с предно задвижване. Но има надзор при втурване по надолнище и системата Selec Terrain с стратегии Eco, Normal, Sport, Snow, Sand и Mud. Avenger не кара доста бързо по офроуд трасето, само че има безапелационно сцепление. Неговата версия със задвижване на четирите колела ще бъде последвана през идната година.

На добре развитата тестова писта, дребният SUV, елементарно се втурва през един завой след различен без прекомерно доста наклоняване на каросерията. Кормилното ръководство е леко, само че точно. Максималната му скорост е 150 км/ч. Jeep Avenger може всичко, калибриран е за Jeep от пръкването си и коства от 37 000 евро у нас. В Съединени американски щати го няма за пари и положителни думи, там май е дребен за джип...

Спецификации Jeep Avenger
Дължина / широчина / височина: 4,084 / 1,776 / 1,528 метра
Мотор: електродвигател
Капацитет на батерията: 54.0 квтч
Мощност: 115 квт/156 к.с
Максимален въртящ миг: 260 Нм
Скоростна кутия: автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9,0 секунди
Максимална скорост: 150 км/ч
Пробег с едно зареждане - 389 - 404 км (WLTP, комбиниран)
Разход на сила WLTP смесен съгласно производителя: 15,9 - 15,3 кВтч/100 км
Емисии на C02: 0 г/км
Цена: от 37 000 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР