Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Първа среща - Citroen C5 Aircross фейслифт

Специално за auto-press.net от Солвейг Греве, Global Press, Гросгерау, Германия

Citroen C5 Aircross играе в лигата на междинните SUV от четири години. С повече от 325 000 продадени транспортни средства от стартирането му на пазара, водещият SUV на френската марка от дълго време си сътвори положително име. Сега външният тип е рационализиран с фейслифт, кокпитът е спретнат и е обезпечен още повече комфорт.

4,60-метровият Citroen C5 Aircross притегля окото с нов цвят „ Eclipse Blue “ сигурно. Забележимият черен двоен шеврон с хромирана рамка в този момент е подложен в радиаторната решетка вместо над нея. Ако се вгледате по-отблизо в колата, ще откриете V-образни LED светлинни подписи на предните фарове и стоповете, които припомнят за клавишите на пиано. Под решетката на радиатора двата странични отвора за въздух, които станаха отворени с фейслифта, в този момент са функционални, подпомогат за възстановяване на аеродинамиката, новопроектирани са и задните светлини.

C5 Aircross се предлага освен във версията със 130 к.с. бензинов мотор и също толкоз мощен дизел, само че и с хибридно задвижване с 225 к.с. Този вид би трябвало да измине до 61 километра чисто електрически и може да се зарежда комфортно вкъщи, на работа или на социална зарядна станция. Освен това Citroën дава обещание разход на гориво от 1,5 литра на 100 километра.

C5 Aircross въодушевява с новите си „ Advanced Comfort Seats “, които се състоят от пяна с висока компактност в основата, върху която по-късно се извива пласт от пяна с дебелина 15 mm. С този удобен пакет се чувствате като принцесата на граховото зърно, без чувството че седите в клатещ се стол. Ако желаете, можете да бъдете масажирани с механични ръце начело или да се поглезите с уютна топлота от отопляемите седалки.

C5 Aircross, който е основан на платформата EMP2 на Stellantis Group, е единственият SUV в този сегмент, който предлага три самостоятелно плъзгащи се, сгъваеми и прибиращи се задни седалки. Колко хубаво за фамилии, които могат да слагат три детски столчета едно до друго. За багажа на пасажерите има обемот приличните 580 до 720 литра в бензиновия/дизеловия мотор зад задната врата. В хибридната версия батерията понижава тази стойност до 460 до 600 литра.

В кокпита с доста, само че вярно обработена пластмаса, тъчскрийнът, който е повишен от осем на 10 инча и стои свободно на арматурното табло, притегля вниманието. Той към този момент не е в рамка от вентилационни отвори, тъй като Citroen ги е преместил надолу без доста приказки.

Централната подпора наподобява по-подредена без огромния селектор на скоростите за осемстепенния автоматик. На негово място има нов, по-незабележим дребен ключ. Режимите на шофиране (електрически, хибридни или спортни) могат да се избират посредством прилежащия втори дребен комутатор.

Втори USB порт и ново поделение за предпазване акцентират новото равнище на улеснение. Французите са оставили шасито недокоснато. Гладкото и не напълно непосредствено ръководство пасва на типичния за Citroen мек тунинг. C5 Aircross в действителност не е бегачка в кривите, само че това евентуално няма да ви тормози, тъй като в случай че сте по-малко спортни на пътя, ще стигнете по-сигурно до задачата си. И икономисва гориво, което сега не е тъкмо на ниска цена на никое място в Европа.

Спецификации Citroen C5 Aircross Pure Tech 130 EAT8:

Дължина / широчина / височина: 4,50 / 1,84 / 1,67 метра
Двигател: трицилиндров бензинов
Работен размер: 1199 куб.см
Мощност: 96 кВт/131 к.с
Максимален въртящ миг 230 Нм
Предавателна кутия - осемстепенна автоматизирана
Ускорение: от 0 до 100 км/ч за 10,3 секунди.
Максимална скорост: 188 км/ч
Разход на гориво: 6,5 л/100 км
Цена от 36 250 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР