Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global press, Гросгерау, Германия Ако

...
Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global
press, Гросгерау, Германия Ако
Коментари Харесай

Triumph Bonneville T120 Black - красив британец с ретро вид

Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global press, Гросгерау, Германия

Ако погледнете първия модел Triumph Bonneville от 1959 година и поставите Bonneville T120 Black от 2021 година до него, ще видите доста общи неща. С новия модел Triumph съумя да направи класически модерен мотоциклет. Той е с безконечен дизайн, красив и оборудван с днешните технологии и сигурност, без които никой мотоциклетист не желае да мине.

През 1950-е и 60-е години на предишния век много известни артисти са карали мотоциклетите Triumph - Марлон Брандо, Джеймс Дийн и Стив Маккуин. Клинт Истууд участва в екшън кино лентата от 1968 година „ Големият блъф на Куган “ с Триумф Боневил. Британският мотоциклет пасваше перфектно като киногерой и имаше много почитатели. Тези филми и артисти към този момент са история и чиста носталгия, само че те може би са подтикнали Triumph Bonneville да остане като име в гамата на компанията и да бъде адаптиран от британците към съвременната епоха, с всичко, което е важно за мотоциклет през 2021 година

Bonneville T120 се назовава "черен ", тъй като в него са вградени огромен брой висококачествени черни елементи. Те включват джанти, дръжки за захващане, шумозаглушители, кормило или дори капачката на резервоара за гориво. Седалката е мрачно кафява и има оребрена повърхност с релефно лого Triumph. Пълният пакет T120 Black наподобява малко по- “страшен “ от моделите в алено / сребро или кобалтово синьо / сребро - само че е и по-елегантен.

Разбира се, Triumph Bonneville T120 Black има колела със спици, както прилича на ретро „ гол/naked “ мотор. Освен това джантите със спици имат алуминиеви добръчи. Това прави T120 по-лек и затова по-лесен за шофиране - мотоциклетът тежи 236 килограма.

Двигателят никога не е ретро, напротив, той е свръхмодерен. Той е с голям въртящ миг, който е характерен за Triumph, с ходов размер от 1200 кубически сантиметра, охлажда се течно и е оборудван с 270 градусово изместване на коляновия вал. Затова звучи стабилно като елемент V2. Двигателят осигурява максимален въртящ миг от 105 Нютонметра при 3500 оборота в минута и максимална мощ от 80 к.с. при 6550/ мин.

Байкърът седи комфортно на Bonneville. T120 не е проектиран за дълги пътувания или като туристически мотоциклет, само че може да се справи безпроблемно и на дълги разстояния. Истинската специалност на красивия британец е обиколката на града до кафенето в модерния квартал или разширеното извънградско празненство през уикенда. Краката са комфортно поставени върху опорите, седи се изправено, кормилото се държи свободно, без да разтяга ръцете, тъй че е комфортно за шофиране. Класическото обличане на байкъра с кожено яке и дънки върви добре с ретро изгледа на мотора.

Спирачната система гарантира безопасност с висококачествените двудискови спирачки Brembo. Също по този начин е инсталиран ABS с превключващ надзор на сцеплението, а круз контролът е стандартен. В допълнение, мотоциклетистите могат да задават различни режими на шофиране, като „ дъжд “ или „ път “.

Общата цена включва още имобилайзер и USB гнездо за зареждане. Като приказваме за цената, тя е 12 550 евро.

Малко информация в края. Обозначението T120 не се отнася за мотора с мощ 1200 кубически сантиметра на Triumph Bonneville T120 Black, а за оптималната скорост, реализирана от първия T120. Тя е 120 благи, еквивалент на около 193 км / ч.

Технически данни Triumph Bonneville T120 Black:
- Двигател: успореден, двуцилиндров, течно изстудяване, 8 клапана, SOHC
- Трансмисия: шестстепенна кутия
- Ходов размер: 1200 куб. см
- Мощност: 58,8 кВт / 80 к.с. при 6550 / мин
- Максимален въртящ миг: 105 Нм при 3500 / мин
- Предна спирачка: 310 мм диск, двубутален плаващ уред Brembo, ABS
- Задна спирачка: 255 мм индивидуален диск, плаващ уред с двойно бутало Nissin, ABS
- Предна гума: 100 / 90-18
- Задна гума: 150/70 R17
- Височина на седалката: 790 мм
- Задвижване: верига
- Обем на резервоара: 14,5 литра
- Разход: 4.7 л / 100 км
- Сухо тегло: 236 кг
- Максимална скорост: 189 км / ч (в теста)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР