Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Хесен, Берлин

...
Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Хесен, Берлин
Коментари Харесай

Triumph Tiger Sport 660 - малък голям тигър

Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Хесен, Берлин

Какво може да предложи мотоциклет от междинен клас с трицилиндров мотор, можете да изпитате при каране на Triumph Tiger Sport 660. Като дребен състезателен турър с невероятни качества за дълги дистанции, байкът от междинен клас завоюва много плюс точки при пътуванията ни в Хесен и Берлин/Бранденбург.

Не единствено „ остарели бели мъже с мотоциклетни каски “, само че и по-млади от всевъзможен генезис в градските и селските региони, гледат с необятно отворени очи, когато Triumph Tiger Sport препуска край тях. В англичанина са изключително впечатляващи предната част с двойните фарове и филигранната задница. Машината от междинен клас наподобява доста зряла, универсална и по тази причина е подобаваща както за къса обиколка до кафенето в центъра на града, по този начин и за дълга обиколка с доста километри.

Байкът е добре уравновесен, динамичен и се движи комфортно. Височината на седалката е 835 милиметра. Мотористи с растеж над един метър и седемдесет седят комфортно на седлото, държат машината добре на един крайник на светофарите и имат изправена, комфортна позиция за сядане даже при дълги карания. Шасито е деликатно настроено, то се отличава с положително ръководство, може да е спортно, само че и е комфортно. 15 сантиметра ход на пружината начело, 15 сантиметра откъм гърба допуска балансираност.

Отзад предварителното натягане на пружината може да се контролира ръчно. Предната обърната вилка не предлага никакви варианти за контролиране. Това не беше пропуснахме да отбележим по време на тест драйвовете. Спирачките захващат добре.

Двигателят е същинска приятност. Tiger Sport 660 има редови трицилиндров мотор. Това е най-малкият трицилиндров мотор на Triumph, само че все пак обезпечава 81 к.с. и оптимален въртящ миг от 64 Нютон метра при 6250/мин. Контролът ride-by-wire обезпечава точно и бързо реагиращо преживяване при шофиране, до момента в който тънко настроената шестстепенна скоростна кутия обезпечава оптимално подаване на мощ.

Освен положителният външен тип моторът предлага необятна гама от технологии в поддръжка на мотоциклетиста. TFT екранът е елементарен за четене и работа. Предлагат се два режима на шофиране с " Път " и " Дъжд ". Стандартни са ABS и тракшън контролът, които могат да се изключват. Tiger Sport 660 също е оборудван с плъзгащ се съединител за подкрепяне на въртящия миг. Само Wind Shield-ът не се контролира електронно, а " ръчно ", само че елементарно по време на шофиране.

Има няколко цвята за избор на двуколесното „ тигърче “. Синьо, черно, алено и графит могат да се комбинират от клиентите. Аксесоарите включват помощ за превключване " Quickshifter ", отопляеми дръжки и USB букса за зареждане, която за жалост се намира под седалката. За по-големи обиколки има калъфи и 47-литров горен куфар, който може да побере две каски, покриващи цялото лице.

Triumph Tiger Sport 660 е страховит мотоциклет. Може да ви служи без стрес и терзания - даже по-дългите обиколки не са уморителни. Тръгвате от Франкфурт/Майн, спирате за гориво и стигате в Берлин след по-малко от шест часа - това в действителност е елементарно допустимо с дребния Тигър. Добрата продуктивност, междинен разход под пет литра гориво на 100 километра и цена под 10 000 евро вършат Triumph Tiger Sport 660 извънредно прелъстителен и целесъобразен мотоциклет. Не ни остава друго с изключение на да перифразираме рекламния слоган на огромен японски авто производител: „ Няма нищо невероятно – Triumph Tiger Sport 660 “...

Спецификации: Triumph Tiger 660 Sport
Двигател: Редови 3-цилиндров, течно изстудяване, DOHC
Скоростна кутия: 6-степенна
Работен размер: 660 см3
Мощност: 81 к.с. (59 кВт) при 10 250/мин
Максимален въртящ миг: 64 Нм при 6250/мин
Горивна система: Електронно поредно многоточково впръскване Изпускателна система: от неръждаема стомана с ориентиране на колектора 3 в 1 и " едностранен " шумозаглушител
Крайна предавка: X-пръстен верига
Съединител: плъзгащ с въртящ миг, влажен
Предна спирачка: двойна дискова 310 мм, ABS
Задна спирачка: задна еднодискова 255 мм, ABS
Обем на резервоара: 17,2 литра
Разход: 4,5 л/100 км
Сухо тегло: 206 кг
Височина на седалката: 840 мм
Междуосие: 1418 мм
Максимална скорост: 196 км/ч
Цена: от 9245 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР