Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global press, Бранденбург, Берлин

...
Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global press, Бранденбург, Берлин
Коментари Харесай

CFMoto 700CL-X - гол /naked/ мотоциклет с австрийско-китайски ген

Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global press, Бранденбург, Берлин

CFMoto е китайски сътрудник с KTM от Австрия в съдействие от 2013 година насам. Партньори в изработката на мотоциклетите са още доставчиците като Bosch за блоковете за ръководство на мотора и Continental за ABS системите.

В CFMoto 700CL-X има от всичко по малко. С прелъстителен външен тип, спортно съоръжение и повсеместен пакет системи, в този момент той желае да напредне и в немския пазар. Имах опция да се срещна от близко с CFMoto 700CL-X в Берлин и Бранденбург и от пръв взор той ми направи доста привлекателно образно усещане. CFMoto 700CL-X е мотоциклет самичък по себе си, добър за гледане с капитонираната кожена седалка, кръглия екран, алуминиевата визия и красивото X на резервоара. Освен това е дребен и комфортен и хората вероятно ще го харесат. Може би тъй като италианските дизайнери са подали ръка при изработката му.

Машината е спокойна за каране и много мощна със своя двуцилиндров мотор с водно изстудяване със 70 к.с. от 693-е си куб. см. Може да се добави още повече мощ при постигане на 6500 оборота в минута. CFMoto 700CL-X реализира това тъй като има два режима на шофиране - ECO режим за елементарно, икономично шофиране в града и отвън града. И състезателен режим за "превишена скорост ", като режимите се превключват с натискане на палец без спиране при ускоряване.

Първите няколко километра са доста занимателни. С умерено движение, CFMoto 700 CL-X ви извежда отвън града и в нежните завои на селските пътища на Бранденбург. Машината, тежаща 213 кг, може да се кара умерено през селата до идващото улично кафене. CFMoto 700CL-X е елементарен за ръководство и по тази причина е съвършен за начинаещи.

Независимо от това, той има задоволително мощ, с цел да върти крепко от по-ниските диапазони на скоростта до към 7000 оборота. Сцеплението с пътя е положително с помощта на гумите Pirelli MT 60 RS, които поддържат стабилността дружно с изцяло регулируемото шаси. Последното е част от общоприетото съоръжение и това е по-скоро изключение в този ценови клас.

Позицията на седене е спокойна и комфортна, седлото е ниско, кормилото е високо, а подложките за крайници са ситуирани много напред. CFMoto 700CL-X е мотоциклет за независимо каране, който не е предопределен за возене на пасажер. При незабавни случаи или за по-къси дистанции някой към момента може да бъде взет.

700CL-X има разнообразни помощници за гарантиране на сигурността. Малък LC екран и двата към този момент упоменати режима на шофиране, плюс круз надзор и светлини за завиване - всичко в базовото осъществяване. Това е изказване за този клас - няма различен производител, който да го предлага. Минус точки се означават за работата на LC екрана. Двата бутона, употребявани за конфигурация на времето, дистанцията и други функционалности, са много дребни и сложни за потребление.

Независимо от това, CFMoto 700CL-X е хубав нейкид байк, който с помощта на своята маневреност е съвършен за градската джунгла. Базовият мотоциклет се предлага за 7199 евро. Между другото CFMoto 700CL-X към момента е единственият модел в гамата, съгласно производителя в бъдеще ще последва моделна серия, основана на него, вторият член на която ще бъде спортна версия.

Спецификации CFMoto 700 CL-X:
Двигател: Двуцилиндров, четиритактов, редови мотор с течно изстудяване
Трансмисия: шестстепенна скоростна кутия
Работен размер: 693 куб
Мощност: 51,5 кВт/70 к.с. при 8750/мин
Максимален въртящ миг: 61 Nm при 6500/мин
Предна спирачка: индивидуален диск, диаметър 320 мм, двубутален имобилен уред
Задна спирачка: индивидуален диск, диаметър 260 мм, еднобутален плаващ уред
Предна гума: 110/80 ZR18 M/C 58H (Pirelli MT 60RS)
Задна гума: 180/55 ZR17 M/C 73H (Pirelli MT 60RS)
Височина на седалката: 795 мм
Задвижване: верига
Капацитет на резервоара (резерва): 13 литра (3,8 л)
Разход: 4,8 л/100 км
Собствено тегло: 198 кг
Максимална скорост: 180 км/ч
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР