Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Triumph Tiger 1200 – вече във висшата лига! - видео

Специално за auto-press.net от Райнер Унрух, Global Press, Гросгерау, Германия

Triumph показа новия си трицилиндров Enduro Tiger 1200, който е по-лек, само че по-мощен. За да може да се състезава във висшата мотоциклетна лига, като съперник на BMW GS да вземем за пример, той идва и като голям брой разновидности като моделно семейство – цели пет разнообразни ендуро.

Tiger 1200 стана по-лек, приключенският мотор е изгубил „ мазнини към кръста “. До 25 кг, според от модела, съпоставено с базата на предшественика. Според Triumph, единствено в рамката са спестени съвсем пет и половина кг, а също и кг и половина с помощта на новото, по-леко карданно клатещо се рамо Tri-Link. Електрически помощници - като автоматизирано регулируемото предно стъкло, към този момент не съществуват.

Всичко това са ограничения, които вършат Tiger 1200 по-пъргав и парещ съперник за най-хубавия на пазара - BMW R 1250 GS. Той към този момент тежи същото като него, а точно 249 кг (Rally Pro) и с 14 конски сили повече от баварската конкуренция. Като цяло Triumph се насочва към обща офанзива и пуска новия Tiger 1200 в две линии с общо пет версии. От една страна трите пътно насочени модела GT, GT Pro и GT Explorer, от друга офроуд машини Rally Pro и Rally Explorer.



И това предлага голям брой избор за клиентите! Има единствено дребни образни разлики при петте „ тигъра “ - ляти колела или колела с кръстосани спици, да вземем за пример, и потенциал на резервоара, който варира сред 20 и 30 литра. Във всички модели обаче сърцето е 1160-кубиковият, трицилиндров мотор T-Plane със 150 к.с. и 130 Нютон метра въртящ миг. Новият Tiger 1200 резервира мощните страни на предходното потомство - комфортното карданно задвижване, отличният комфорт на дълги дистанции и съвършените характерности при пътешестване.

Машината звучи впечатляващо с помощта на коляновия вал T-Plane и неравномерно дългите му шпации на запалване – ръмженето е отчетливо и прелестно вибриращо. Силата на звука е 92 db(A). Позицията за сядане е комфортна при всички модели и може да се контролира на две височини, отбраната от вятър може да се контролира на няколко стадия. Всеки може да направи това доста елементарно, до момента в който кара единствено с една ръка: просто дръпнете нагоре или натиснете надолу.

Кокпитът с цифровия седем-инчов екран е явен и без претрупвания. Карането на всички модели 1200 Tiger е комфортно и елементарно. Седалката е нито прекомерно твърда, нито прекомерно мека. Дори новаците и мотористите, които не карат толкоз постоянно, могат да овладеят добре тази машина. Скоростта дава отговор, заниманието в завоя също. За офроуда тя е много лека.

Спирачките (радиални апарати Brembo) захващат крепко, а полуактивното шаси подсигурява безвредни дълги пътувания с доста багаж, както и преходи отвън пътя. За улеснение и сигурност има голям брой режими на шофиране, ABS в завой, придвижване без ключ и даже промяна на лентата и помощник за мъртва зона, както и помощ при тръгване по надолнище.

BMW R 1250 GS към този момент има мощен съперник предлаган от дилъри на цена от 17 750 евро. Новият Triumph Tiger 1200 изцяло може да задоволи потребностите на феновете на ендурото.

Спецификации Triumph Tiger 1200:
Двигател: с течно изстудяване, 3-цилиндров, DOHC, редови 12-клапана
Скоростна кутия: 6-степенна
Ходов размер: 1160 куб.см
Мощност: 150 к.с./110.4 квт при 9 000/мин
Максимален въртящ миг: 130 Нм при 7000/мин
Горивна система - многоточково електронно поредно впръскване на гориво с електронно ръководство на газта
Изпускателна система: 3-в-1 система от неръждаема стомана с челен ауспух под мотора и странично инсталиран шумозаглушител
Крайно задвижване - кардан
Съединител: многодисков, влажен
Рама - стоманена тръбна пространствена със задна рамка от лека сплав, закрепена с болтове
Предна спирачка - два 320 мм плаващи диска, моноблокови радиални апарати Brembo M4.30 Stylema, Cornering ABS, радиален ръчен спирачен цилиндър Magura, лост Magura HC1
Задна спирачка: 282 мм диск, еднобутален уред Brembo, ABS за завой
Обем на резервоара: 20 литра (GT/GT Pro+Rally) / 30 литра (GT + Rally Explorer)
Разход: 5,5-6,0 литра/100 км
Тегло, подготвен за шофиране (90% пълнене на резервоара): 240 кг до 261 кг (в взаимозависимост от модела)
Височина на седалката: 850 до 895 мм
Междуосие: 1560 мм
Максимална скорост: 200 км/ч
Цена: 17 750 евро до 22 450 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР