Специално за auto-press.net от Майк Нойманq, Global Press,Тегернзее, Германия Електрическият

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойманq, Global Press,Тегернзее, Германия Електрическият
Коментари Харесай

Nissan Ariya Evolve+ Pack - надстройка за електричката

Специално за auto-press.net от Майк Нойманq, Global Press,Тегернзее, Германия

Електрическият SUV Ariya на Nissan усилва своята производителност; топ моделът преди този момент имаше 225 кВт/306 к.с., само че японците вършат крачка напред. Новият вид на Evolve+ Pack има още 65 кВт/88 к.с. спомагателна мощ, тъй че най-спортната Ariya разполага към този момент с впечатляващите 290 кВт/394 к.с.

Nissan вкара Leaf в електромобилността преди към шест години, а в този момент следва най-големият стадий на разширение на Ariya. За спомагателни 5000 евро за идната по-малка версия можете да получите Evolve+ Pack. Два електрически мотора, 87 кВтч батерия и системата за задвижване на четирите колела се резервират, само че продуктивността още веднъж се покачва доста. Интериорът към този момент включва седалки от синя кожа напа, а 20-инчовите джанти от лека сплав допълват пакета. Увеличаването на продуктивността покачва и характерностите на шофиране, от 0-100 км/ч за 5,1 секунди, а при 200 км/ч има електронно ограничаване за автомагистралата.

Когато става въпрос за зареждане, има светлина и сенки с Ariya. Светлината: вграденото вградено зарядно устройство е едно от дребното, които могат да зареждат батерията общоприетоо с до 22 кВт на подобаващата стенна кутия вкъщи. Сянката: DC станция за бързо зареждане има оптимален потенциал на зареждане от 130 кВт, технологията 400V към момента се употребява тук - за разлика от Leaf, само че с към този момент общоприетия щепсел: CCS.

Nissan Ariya Evolve+ Pack задвижва гладко или напряко и бурно, в случай че сте в уместно въодушевление, задвижването на четирите колела оказва помощ за сцеплението и с помощта на ниския център на тежестта даже завоите са по-динамични. Шасито е настроено да бъде малко по-спортно и спирачките забавят добре.

При най-зимните температури посочената WLTP консумация от 20,4 кВтч/100 км не може реалистично да бъде реализирана. Ако карате по-бързо по автомагистралата, можете да изразходвате даже 25-30 кВтч/100 км, само че в случай че карате малко по-бавно, 400 км пробег са действително вероятни. Според измерванията на WLTP Nissan има оптимален пробег от 498 км.

Тъй като Ariya е построена на чисто електрическа платформа, пространството в интериора е надлежно ефирно. Без скучен централен тунел, доста място за пасажерите откъм гърба, местата за предпазване във вратите за по-големи бутилки също са помислени, има място за главите и краката на всички места. Дисплеите на лидера и информационно-развлекателната система са напълно цифрови, те са елементарно разпознаваеми и се демонстрират в типичен кръгла форма с принадлежности.

Управлението е интуитивно и е разграничено на хаптични бутони и въртящ се надзор за силата на звука, както и сензорен надзор на информационно-развлекателната система. Има и разнообразни контроли за ежедневна приложимост на кормилото. Head-up екран ни дава навигационна информация и за скоростта, системата от камери за паркиране обезпечава хубаво изображение с висока разграничителна дарба и също по този начин демонстрира насочващи линии.

Багажникът събира 418 литра, а със сгъната задна седалка е даже 1280 литра. С предлагания като алтернатива теглич за ремарке могат да се теглят ремаркета до 750 кг без спирачки и до 1500 кг със спирачки.

Поради премахването на бонуса за запазване на околната среда към този момент няма дотация за Ariya. С пакета Evolve+ електрическата кола към този момент стартира от 65 490 евро. Ако не се нуждаете от най-екстремния пакет, можете да намерите Nissan Ariya с по-малка 63 кВтч батерия и 160 кВт/218 к.с. мощ от 43 490 евро.

Технически данни Nissan Ariya Evolve+ Pack:
Дължина / широчина / височина: 4595 / 1850 (без огледало) / 1650 мм
Мотор: два електродвигателя
Капацитет на батерията: 87 кВтч
Мощност: 290 кВт/394 к.с.
Максимален въртящ миг: 600 Нм
Скоростна кутия: Автоматична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди
Максимална скорост: 200 км/ч - Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 20,4 квтч/100 км

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР