Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия Възползвахме

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global
Press, Гросгерау, Германия Възползвахме
Коментари Харесай

Нови звезди от Щутгарт - Mercedes-Maybach S680 4MATIC и Mercedes-AMG GT купе с 4 врати

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Възползвахме се от опцията да подложим новия Mercedes-Maybach S680 4MATIC на първоначален къс тест в тестовия и технологичен център на Daimler в Имендинген. Като малко само че доро допълнение, успяхме да се удивим и на новия Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe в статичното му показване.

Mercedes е един от дребното производители, които конфигурират мотор V12 (M279) в свой престижен модел - Mercedes-Maybach S680 4MATIC. Това е V-образен, 12 цилиндров мотор с двойно турбокомпресиране, с ходов размер 5980 куб.см, комбиниран с 9-степенна автоматична кутия G-TRONIC. В числа - 450 кВт / 612 к.с., максимален въртящ миг от 900 Нм, налични още от 2000/ мин. Ускорението е 4,5 секунди от 0 до 100 км / ч, макар не малката празна маса на колата от 2350 килограма. Максималната скорост е ограничена до 250 км / ч, а тежестта на модела V12 е разпределено 31 % на предната и 69 % на задната ос. Разходът се дава от 14,1 до 13,3 литра при комбинирани излъчвания на CO2 от 233 - 305 г / км.

Налице е тъкмо 18 сантиметра повече междуосие от дългата Mercedes S-класа (29 сантиметра повече междуосие от нормалната S-класа), което води до обща дължина на транспортното средство от 5,47 метра. Спечеленото пространство изцяло се употребява само за задните седалки. Разбира се има конфигурирано за първи път и опционално ръководство на всички колела, което да подхожда на задвижването на четирите колела 4MATIC. Ъгълът на завъртане на колелата от задния мост се трансформира според от размера на колелото (от 10 градуса при 19-инчови джанти и до 4,5 градуса при 21-инчови джанти). Това понижава кръга на завиване от 13,4 метра без ръководство на всички колела на впечатляващите 11,4 метра или 12,4 метра.

Отвън типичната за Maybach хромирана радиаторна решетка ви приветства с класическа звезда на Mercedes на капака и декоративната хромирана лента, която също е в центъра. Покритията с багра се предлагат като едноцветна или двуцветна версия. 21-инчовите джанти на автомобила са с изумителен, неповторим дизайн. А различни лога и значки (емблема на Maybach, надписи V12, надписи S680) споделят на света, че това не е общоприет автомобил.

Шасито, оборудвано общоприетоо с въздушно окачване с отплата на равнището и непрекъснато регулируемо изхабяване, позволява на пасажерите да се чувстват сякаш плуват над пътя. Като допълнителна опция има камера, която трайно сканира пътя и контролира самостоятелно силите на пружинирането и амортизацията на четирите колела съгласно пътната повърхност. В композиция с оптимизирани за понижен звук гуми, особено акустично остъкляване и дейна отплата на шума при шофиране в границите на 3 милисекунди благодарение на антифазни звукови талази (вид шумопотискане) чрез отличната система за съраунд тон Burmeister 4D, Maybach се трансформира в едно от най-тихите превозни средства на пазара.

Могат да се зададат разнообразни режими на шофиране, в това число специфичен режим Maybach, който предлага максимален комфорт, както и състезателен режим, с цел да може двигателят V12 да е малко по-предизвикателен. Дори реакцията на газта и предавателната кутия да действат малко по-спортно, шасито остава много еластично и моторът в никакъв случай не звучи напрегнат.

В интериора виждаме най-фината тапицерия от напа докъдето погледът стига, доста са удобни възглавниците за врата, които сега също имат отопление, дебелите килимчета за пода са привлекателни. Разкошното пространство в задната част позволява една от четирите луксозни отделни седалки - дясната задна седалка - да бъде сложена в 44-градусно легнало положение.

Тук можете да се насладите на хладната си напитка от предлагания по избор хладилник (в задната централна конзола) със сребърните чаши за шампанско, които също са алтернатива, до момента в който гледате обичания си сериал на 11,6-инчовите сензорни екрани, инсталирани на гърба на предните седалки. За задачата са осигурени достатъчен брой USB-C и HDMI връзки.

Масажната функционалност е разширена и за работа по прасците. Тези, които обичат да се возят на мира и тишина, са скрити от външни погледи от затъмненото остъкление за цялост на личния живот и могат да вдигнат различни системи ролетни щори. За да не стане твърде мрачно, отново можете да се вижда слънцето през двата панорамни плъзгащи се покрива. Като спомагателна функционалност за безопасност защитните колани са с интегрирана система от въздушни възглавници и откъм гърба - при положение на инцидент те се раздуват и намаляват налягането на колана в горната част на тялото на пасажерите. Когато се заема място, те се предават надлежно от подаваща лента.

Информационно-развлекателната система MBUX е от второ потомство, позната от S-Class, с хед-ъп екран с добавена действителност и много контролни детайли - това или ви харесва или се примирявате с него.

Задните порти могат да се отварят и затварят автоматизирано посредством менюто, което работи и с ръководство на жестове в задната част. Страхотното регулируемо околно осветяване украсява целия интериор, а движещата светлина се възползва от технологията за цифрова светлина, доста ослепителен LED светлинен компонент с над 2,6 милиона пиксела.

Новият Maybach се предлага в две версии на двигателя, започвайки от 164 101 евро за S580 V8 и нараствайки до най-малко 216 282,50 евро за варианта S680 V12.

Успяхме да разгледаме и новия Mercedes-AMG GT 53 4MATIC + Coupe Facelift с 4 порти като сериен модел в затворена стая. Визуално се представи като V8 стайлинг пакет в мрачен цвят на скъпоценния камък „ рубелит червен “, който ще бъде наличен за всички версии на мотора. В допълнение, колата има нови 21-инчови ковани AMG джанти в дизайн с 5 двойни спици. Интериорът е направен от красива напа кожа Neva сиво / черно.

Кратка инспекция на техническите данни - 320 кВт / 435 к.с., 3,0-литров, 6-цилиндров, R6 турбо мотор с допълнителен електрически компресор, въртящ миг 520 Нм, задвижване на всички колела с 9-степенен автоматик, 0-100 км / ч за 4,5 секунди, оптималната скорост 285 км / ч. Колата ще се предлага като 6-цилиндров модел още през август 2021 година при начална цена от 112 169 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР