Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия 8-то

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global
Press, Гросгерау, Германия 8-то
Коментари Харесай

8-то поколение на VW Golf вече и като лек хибрид

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

8-то потомство на Volkswagen Golf продължава напред с едно дълго завещание, след милиони продажби и основаването на цял пазарен клас - „ Голф клас “. Едно от последните оферти на Волфсбург при новия модел е хибридният вид Golf 8 eTSI 1.0. Става дума зе елразширение на най-малкия предлаган мотор за модела - 3-цилиндровия турбо бензинов мотор с почти литър работен размер (999 куб.см), който е подкрепят от 48V „ мека/mild “ хибридна система с литиево-йонна батерия и генератор на стартера.

Елзадвижването разрешава на този Golf да върви с оптималната скорост от 130 км / ч, когато бензиновият мотор е напълно изключен и пътуването продължава чисто електрически. Това се отразява в намаляване на разхода на гориво и на емисиите на CO2. VW декларира, че комбинираният разход на гориво е 4,3 литра на 100 километра, а комбинираните емисии на CO2 са по-ниски от 98 г/км. Всъщност в действителност при смесеното ни тестово шофиране според от стила на управление разходът на гориво беше в рамките на 5 и 6 литра, което също си е в диапазона на ниската консумация.

Мощността от 81 кВт / 110 к.с. при 5000/мин с максимален въртящ миг от 200 Нм от 2000 об/мин, с предаване на предната ос, осигурявана от меката хибридна система, помага на Golf да форсира от 0 до 100 км/ч за 10,2 секунди. Максималната скорост е 202 км/ч - достатъчна за ежедневна приложимост във всяка обстановка.

7-степенната автоматизирана трансмисия със сдвоен съединител прави своята работа незабелязано, този Golf остава правилен на емблемата си - кормилното ръководство, спирачките, шасито и моторът са добре координирани, държанието при шофиране изглежда като направено от едно парче, шумовете са добре изолирани.

В интериора нововъведенията в сравнение с Generation 7 се виждат незабавно - системата за инфотейнмънт и скоростомера към този момент са изцяло цифрови и повечето от бутоните са отстранени, работата с допиране на системата MIB3 понякога е малко неинтуитивна в началото (например климатичният надзор в подменюто) и изисква малко процедура - тогава сензорните „ бутони “ за ежедневни функционалности като отопление на седалките са малко по-лесни за използване по време на шофиране. За щастие, най-често срещаните команди могат да се ръководят и посредством бутона на волана.

В случай на леден старт, системата изисква няколко секунди да „ намерения “ докато стане изцяло функционална – това важи и за камерата за заден ход. Но когато проработи, демонстрира хубаво изображение с висока разделителна способност, а другите датчици за паркиране оказват помощ за маневриране на всяко уместно място.

Друг акцент са матричните LED фарове, които обезпечават каествена светлина на пътя когато и да е на деня и времето - определено предлагаме това специално оборудване, както и хед-ъп екранът с глава, проектира задоволително ихформация в стъклото начело, както и детайлите за навигиранеи. Цифровото DAB + радио озвучава през система Harman Kardon, само че за по-претенциозните слушатели основната настройка на звука е малко плоска. Тогава с помощта на еквалайзера звукът може да се усъвършенства малко.

В двуседмичния тестов интервал имаше и две актуализации „ по въздуха “ за системата MIB3 – евентуално тя към момента се оптимизира във фонов режим.
Що се отнася до свръзването ви, също сте актуални, мобилните телефони могат да се зареждат посредством подложка за безжично зареждане (дори най-големите модели в момента се побират без проблем), 2x предните и 2x задни USB портове са проектирани като USB-C версии, Apple CarPlay и Android Auto също се поддържат. Първият също е безжичен, за Android Auto се нуждаете от кабелна връзка.

Ако желаете да добавите малко цвят към играта, имате опция да регулирате вътрешното осветяване съгласно вашите желания, има разнообразни предварително зададени комбинации, само че можете да ги изберете и ръчно.

Пътниците седят на комфортни седалки и има опция за три детски седалки осигурявани чрез системата Isofix (2 задни и 1 отпред). Товарният размер в багажника е 440 литра, ако задните седалки са сгънати, размерът се увеличава до 1160 литра.

От позиция на цената, най-малкият лек хибриден Golf стартира от 28 605 евро, тестовият автомобил с съвсем всички опции за избор е за 43 115 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР