Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Хесен В

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Хесен В
Коментари Харесай

Специална изложба Ferrari в Националния автомобилен музей - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Хесен

В спокойния Dietzhölztal-Ewersbach в региона Lahn-Dill в централен Хесен е показана една от най-зрелищните сбирки на коли в света. Тук проф. Фридхелм Ло сътвори „ Националния музей на колите – Колекцията на Ло ” през юли 2023 година След като предходната година беше показана специфичната галерия „ 100 години от 24-те часа на Льо Ман “, тази година тя продължава с не по-малко впечатляваща специфична галерия на Ferrari.

След изхода на автомагистралата към Dietzhölztal-Ewersbach, последните 20 километра са доста селски, даже когато навигационната система ни споделя „ дестинацията е достигната след 300 метра “, към момента сме малко скептични. Твърди се, че музеят за коли се намира в това малко „ село “ (2090 поданици, към март 2024 г.)? Да в действителност. Завъртаме два пъти и към този момент стоим на огромен паркинг пред постройка, която извън наподобява много съвременна с огромен надпис " National Car Museum The Loh Collection ". Хубаво е и че всеки, който пътува с електрическото си транспортно средство, също има достъп до дребна инфраструктура за зареждане на място.



Първото особено транспортно средство е показано в стъклена витрина над входа - спортният автомобил Ferrari Formula 1 от 2007 година, ръководен от Кими Райконен, с който Ferrari съумя да завоюва короната на водачите на Formula 1 за финален път. Това транспортно средство беше употребявано за продобиване на пет надпревари и транспортното средство, което завоюва Световната купа в последното съревнование в Бразилия. И това е единствено първото транспортно средство в сбирката на проф. Лох от над 150 екземпляра!

След като влезете в музея, вие всъщност стоите пред личния ресторант на музея " Ню Йорк - Ню Йорк ", тъй че той се грижи и за физическото богатство на посетителите. Малко вляво от него има зона, където можете да си купите сувенири и облекла.

Ако следвате пътеката към ревюто, ще минете около някои специфични модели, можете да извършите няколко обиколки на сим спортната платформа (виртуално, на компютъра) и по-късно да се изкачите по стълбите до специфичното ревю на Ferrari.

Първото нещо, което незабавно хваща окото тук, е петорката от алените " Големи 5 ": 288 GTO, F40, F50 (една от двете с фабрични златни джанти!), Enzo и La Ferrari един до друг - там запалянковците напряко изтръпват. О, да, не е нужно да загатваме, че е тъкмо против истинската спортна кола 312B3 Ferrari на Ники Лауда от 1974 година с истинския автограф!

Още малко напред и се връщаме обратно във времето. Тук виждаме двете истински транспортни средства, взели участие в огромното шосейно съревнование на Италия Mille Miglia през 1952 година - 225 S Spyder и 250 S Vignale - S несъмнено значи спорт. Колата със стартов номер 611 беше и транспортното средство победител в Mille Miglia по това време.

В средата на изложбата е един от безспорните акценти на сбирката, Ferrari 330 P3 / 412 P (такова транспортно средство към този момент е продадено за 30 милиона евро на търг!), което завоюва тройната победа в родината на Ford през 1967 година в 24-часовото съревнование Daytona. Отмъщението на Ferrari за тройната победа на Ford в Льо Ман през 1966 година

Красивото Ferrari Dino насреща на практика бледнее до видната конкуренция, тъй като вторият акцент е единствено на няколко метра: ние стоим пред спортният болид F2004 от Формула 1, ръководен не от какъв да е, а от Михаел Шумахер, и това най-успешната машщина на Ferrari, създавана в миналото. Тя реализира осем победи от единадесет надпревари, което го прави най-успешното от всички Ferrari досега. Теоретично това транспортно средство към момента е работещо, моторът и трансмисията са налични.

Но това е задоволително за в този момент, другояче евентуално бихте могли да напълните няколко книги със специфичните модели. Разбира се, в допълнение към изложените Ferrari, има още специфични експонати в непрекъснатата галерия, от началото на автомобила до хипер/суперавтомобили, неповторими коли и още доста - визитата на Националния авто музей Ло несъмнено предлагам на всеки авто почитател! Входните такси са 19 евро за непрекъснатата експозиция и 9,50 евро за специфичната галерия. Това беше първото ни посещаване в Националния авто музей и несъмнено няма да е последното...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР