Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Рюселсхайм Напълно

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Рюселсхайм Напълно
Коментари Харесай

Първа среща с напълно електрическия Opel Astra Sports Tourer

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Рюселсхайм

Напълно електрическият Opel Astra Electric с 5 порти беше показан напролет на 2023 година Имах опция да тествам Sports Tourer, комби разновидността на изцяло електрическата Astra, на първо тестово шофиране след покана от компанията в Рюселсхайм.

В бранша на комбитата напълно електрическите транспортни средства към момента са необичайност. Opel към този момент предлага сходен модел с Astra Sports Tourer Electric, който е с конфигуриран най-новия електрически мотор от компанията майка Stellantis. По-конкретно, това значи 115 кВт/156 к.с. мощ, която задвижва предната ос, гарнирана с 270 Нм оптимален въртящ миг, ускоряване от 0-100 км/ч за 9,3 секунди и оптималната скорост от 170 км/ч. С батерията 54 кВтч и WLTP консумация от 15,0 - 15,8 кВтч/100 км, той би трябвало да измине до 413 километра с едно зареждане.

По време на нашето съвсем тричасово тестово шофиране в региона на Рейн-Майн при зимни условия завършихме със междинна консумация от 15,7 кВтч/100 км, т.е. тъкмо в границите на избраната WLTP консумация, което е много впечатляващо. Можете да зареждате с 11 кВт на стенната кутия (като стандарт) или със 100 кВт на DC зарядна станция, като Astra Sports Tourer Electric може да се зареди до 80 % още веднъж за към 30 минути.
Термопомпата, която също е инсталирана общоприетоо, спомага за ниска консумация. Представянето е изцяло задоволително в всекидневието, окачването работи добре и с помощта на ниския център на тежестта Astra Sports Tourer седи добре на пътя.

Какво отличава Sports Tourer от естествената Astra? Междуосието е повишено с шест сантиметра, целият автомобил е пораснал на дължина с 27 сантиметра, а багажникът е с размер от 516 литра, което е със 164 литра повече от модела с 5 порти. Ако сгънете задната седалка, която може да бъде разграничена във формат 40:20:40 (при модела с 5 порти може да бъде разграничена единствено във формат 60:40), можете даже да съберете 300 литра повече - оптималният размер е даден като 1553 литра. За страдание няма алтернатива за предпазване на неща под предния похлупак.

Визуално Astra Sports Tourer наподобява елегантно и спортно със своята двуцветна багра с черен покрив, 18-цоловите алуминиеви джанти и новия Opel Vizor (новото лице на Opel в предната част на автомобила). Intellilux Matrix LED светлината би трябвало да бъде категорично упомената тук още веднъж - Opel в действителност впечатлява с тази осветителна технология.

В интериора Astra Sports Tourer е най-модерният в Opel – там се употребява друг метод от корпоративния си брат Peugeot e-308 SW с по-високия му iCockpit и вместо това е конфигуриран модул " Purepanel ", формиран от два 10 -инчови екрани, които са малко извити. Това оставя място и за доста прекрасен хед-ъп екран.

Навигационният програмен продукт идва от TomTom и демонстрира съответните станции за зареждане при търсене. Можете да употребявате приложението Opel, с цел да планирате маршрут със спирки за зареждане и по-късно да прехвърлите този маршрут в колата. Като опция можете да планирате всичко непосредствено на мобилния си телефон - Astra Sports Tourer поддържа Android Auto и Apple CarPlay, и двете в безжичната версия. Ако мобилният телефон е кадърен на това, той може да се зарежда и апостериори посредством зарядна станция. Скоростта на информационно-развлекателната система е прилична, а структурата на менюто също е ясно обрисувана.

Astra Sports Tourer има конфигурирани всички най-нови системи за подкрепяне, 360-градусовата камера за паркиране основава ясно изображение. Звуковата система е солидна и може да свири и много крепко. Панорамният стъклен покрив (опция) обезпечава ярък интериор, седалките още веднъж са сертифицирани анатомично за здрав тил, оферират добра странична опора и са комфортни даже след по-дълги обиколки с колата.

Материалите в интериора смесват алкантара, мекост на досег, пластмаса и малко пиано лак в централната подпора.Според нас последното можеше да се избегне, тъй като бързо се цапа в всекидневието.

Цената на Astra Sports Tourer Electric стартира от 43 390 евро и затова е най-скъпият състезателен турър в гамата - бензиновият мотор, дизеловият и двата Plug-in хибридни разновидността на задвижване към момента се оферират като по-евтини други възможности.

Технически данни Opel Astra Sports Tourer Electric:
Дължина / широчина / височина: 4642 / 1860 / 1441 мм
Двигател: синхронен електродвигател с непрекъснат магнит
Скоростна кутия - автоматизирана
Капацитет на батерията: 54 кВтч
Пробег (WLTP): 413 км
Мощност: 115 кВт/156 к.с.
Максимален въртящ миг: 270 Нм
Мощности на зареждане: 11.0 кВт wallbox/стенна кутия/, DC - 100.0 кВт Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9,3 секунди
Максимална скорост: 170 км/ч
WLTP смесен разход съгласно производителя: 15,0 - 15,8 кВтч/100 км CO2 излъчвания: 0 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР