Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Енгелскирхен VW

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Енгелскирхен VW
Коментари Харесай

Първа среща с новия VW Amarok

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Енгелскирхен

VW Commercial Vehicles предложения публицисти в Енгелскирхен с цел да тестват новия пикап Amarok в най-истинския смисъл на думата. Освен нормалните направления за тест, този път трябваше да се надигнем пред предизвикването и да приключим придирчив офроуд маршрут през гора.

Новият пикап VW Amarok е основан посредством съдействие с Ford Motor Company и споделя техническата си база с новия Ford Ranger. Като комерсиално транспортно средство, Amarok се предлага с мотори, от които можете да избирате - сред дизелови 125 кВт/170 к.с. с 405 Нм въртящ миг и 177 кВт/240 к.с. и 600 Нм въртящ миг, и бензинов модел с 222 кВт/302 к.с. и 452 Нм. В Германия би трябвало да се задоволим с дизеловите разновидности, които са четири или шест цилиндрови. Предаването е с шестстепенна механична кутия или 10-степенна автоматизирана.

Но преди да навлезем в другите механически данни, получаваме малко встъпление в режимите на шофиране 2H (стандартът за всекидневието, със задвижване единствено задната ос), 4A (автоматично задвижване на всички колела), 4H (високо сцепление при естествена скорост) и 4L (висок въртящ миг при ниска скорост), плюс позицията на бутона за заключване на диференциала и сме подготвени.

Като гуми са определени на Goodyear, които са категорично подобаващи за пътя, а не специфични гуми за рискови обстановки. След събирателния лагер завиваме непосредствено в гората по неасфалтирани пътеки. Първата мисъл дали няма да се докоснем до земята някъде в дълбоките коловози бързо изчезва.

Между другото, избрахме базовия мотор с 4-цилиндров дизел, 125 кВт/170 к.с. и ръчно превключване. Но тази пътека, която към този момент ни създаваше чувство за стеснение, наподобява беше единствено пътят за достъп досега в който в действителност стартира заниманието. Градиентите стават по-екстремни, от време на време можете да видите единствено небето или да погледнете нещо като пропаст. Минаваме около вдлъбнатини, които биха предиздвикали всеки водач на състезателен автомобил да се свие, и има няколко камъка и стволове на дървета, които пресичат пътя ни, макар че дано изтрием думата път още веднъж, Amarok не усеща, че има потребност от път, с цел да стигне по-нататък.

След като минахме през басейн с тиня (Amarok към този момент има дълбочина на прегазване до 80 сантиметра, т.е. с 30 сантиметра повече от предшественика си), заставаме пред „ мост “, изработен от дървени стволове. Мотото е да затвориш очи и да преминеш през него.За разлика от нас, Amarok много-много не се впечатлява от всички трудности през които прекосяваме. На места даже увисваме с едно колело - натиска се копчето за блокаж на диференциала и продължаваме. Лудо е какъв брой елементарно е в действителност, само че въпреки всичко сме щастливи, когато се върнем на пътя в позната среда, т.е. естествена улица.

Интериорът на Amarok е значително дело на VW- тук той е малко по-ценен от този на Ford, макар че към момента става дума за търговски автомобил. Amarok може да тегли ремаркет до 3,5 тона (със спирачки), европалет пасва комфортно в легена на пикапа, който също може да бъде закрепен с подобаващи халки (натоварване на опън 400 кг на халка), до 85 кг могат да бъдат натоварени на покрива.

Струва си да се спомене, че Amarok разполага с повече от 25 системи за подкрепяне, в това число Park Assist Plus - което съгласно нас има смисъл за автомобил с дължина 5,35 метра.

Цената на Amarok в базовата версия стартира от 47 154,94 евро.Ако изберете опцията за съоръжение PanAmericana с корав покрив, спомагателен радиатор и каквото друго ви е належащо през днешния ден, можете бързо да стигнете границата от 76 000 евро.

Технически данни VW Amarok 2023 база:
Дължина / широчина / височина: 5390 / 1910 / 1871 метра
Двигател: 4-цилиндров турбодизел
Работен размер: 1996 куб.см
Мощност: 125 кВт/170 к.с.
Максимален въртящ миг: 405 Нм
Трансмисия: шестстепенна ръчна
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 11,6 секунди
Максимална скорост: 180 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 8,6 литра/100 км Емисии на C02: 226 г/км
Цена: от 47 145,94 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР