Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид След

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид След
Коментари Харесай

Ioniq 6 – аеродинамичният елседан на Hyundai - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид

След триумфа на SUV Ioniq 5, към този момент се предлага и седанът Ioniq 6. Имах опция да покарам най-новото електрическо поколение на Hyundai на процедура в тест драйв в Мадрид. За много аеродинамичният Ioniq 6 се дава обещание пробег до 614 километра. Формата му на лимузина разрешава стойност на коефициента за въздушно противодействие Cd от единствено 0,21 и има решителен принос за дългия пробег с едно зареждане.

Като втори модел на платформата E-GMP на Hyundai, Ioniq 6 също предлага добре познатите преимущества на 800-волтовата технология. Само за 18 минути можете да презаредите от 10 до 80 % на 350 кВт станция за бързо зареждане. Кабелът за зареждане се прибира бързо в багажника, който също може да се отвори с една ръка с помощта на газовите пружини.

Консумацията на сила по WLTP варира според от мотора и размера на инсталираните джанти. В случая на разновидността със задно задвижване - 168 квт/229 к.с. с по-голямата батерия от 77,4 квтч и 18-инчовите лети джанти тя е 14,3 кВтч/ 100 км. Вариантът, който карах, имаше същата батерия, само че може да употребява два електрически мотора, които разрешават задвижване на всички колела. Мощността на системата тук нараства надлежно до 239 квт/325 к.с., а оптималният въртящ миг се изкачва от 350 до колосалните 605 Нм. С 20-инчовите алуминиеви джанти декларираният WLTP разход е 16,9 квтч/100 км.

В нашето съвсем тричасово тестово шофиране по смесени пътища до сектор от автомагистралата започнахме от към 20 кВтч/100 км и останахме много изумени, когато завършихме с консумация от 15,9 квтч/100 км, посочена на екрана на лидера.



Що се отнася до техниката на шофиране, Hyundai Ioniq 6 е прелестен туристически седан, кормилното ръководство реагира точно, а неравностите по пътя се изглаждат ловко от окачването. Всичко, което можете да пожелаете във връзка с асистентите за сигурност, е на борда - асистентът за паркиране с 360-градусова камера дава красиво и остро изображение на 12,3-инчовия екран на информационно-развлекателната система.

Head-up екран дава на лидера цялата информация, обвързвана с шофирането. Ioniq 6 се предлага като алтернатива с цифрови огледала. Вместо типичен огледала са инсталирани две камери, които непрестанно предават облика си на два екрана, инсталирани на интериорните порти. Това изисква малко привикване по време на шофиране, тъй като нормално търсите огледалото, само че тази система също ви пасва добре след къс интервал на привикване. Ако се интересувате от тази функционалност, съветваме ви да извършите тест драйв с такава система авансово.



Новите матрични LED фарове обезпечават добра видимост и разрешават каране постояно с дълги светлини, насрещното придвижване и велосипедистите се маскират надлежно, с цел да не ги заслепяват.

Вътре има типична за Hyundai елементарна идея за ръководство. Само отоплението на седалките на предните пасажери би трябвало да се задейства посредством подменю. Има четири USB-C и една USB-A връзка, както и индуктивна повърхнина за зареждане на мобилния телефон. Разбира се, Apple CarPlay и Android Auto също не би трябвало да липсват. Ако имате потребност от повече сила, можете да се насладите на контакт откъм гърба 230 V. С адаптер други електрически устройства също могат да бъдат захранвани външно от Ioniq 6.

Багажникът не е голям с неговите 401 литра, само че задните седалки могат да се прегънат за комфортно превозване на по-дълъг багаж.

Hyundai поставя огромен изумителен знак на цената - Ioniq 6 идва в базовата версия с дребна батерия и задно задвижване от 43 900 евро! За задвижването на четирите колела с най-високия вид на съоръжение Uniq се дължат 64 200 евро. За другари на лизинга сега има оферта от 299 евро (BAFA към този момент е включен). Вие също печелите точки във ваша изгода с 8-годишната гаранция на транспортното средство за подвижност и 160 000 км или осем години на батерията.

Ioniq 6 може да бъде поръчан незабавно и според от оборудването към този момент е разполагаем в магазините - в случай че желаете вашият модел да бъде индивидуализиран във връзка с пакета съоръжение, би трябвало да се чака време за доставка от към девет месеца. Аксесоари като багажник за колела са непосредствено налични.

Спецификации Hyundai Ioniq 6 AWD:
Дължина / широчина / височина: 4855 / 1880 (вкл. огледало) / 1495 мм
Мотор: два електродвигателя
Капацитет на батерията: 77.4кВтч
Системна мощ: 239 кВт / 325 к.с
Максимален въртящ миг: 605 Нм
Скоростна кутия: автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди
Максимална скорост: 185 км/ч
Разход на сила WLTP смесен съгласно производителя: 16,9 кВтч/100 км Емисии на C02: 0 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР