Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Skoda Enyaq Coupe iV RS – зелената „мамба“

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Определено подкарах най-забележимото транспортно средство в квартала - огромно, крепко и блестящо зелено! Mamba green е името на специфичния цвят на Skoda Enyaq Coupe iV RS, който се предлага извънредно за този модел. Но външният тип не е всичко, по какъв начин се оправя SUV купето на процедура?

Skoda Enyaq Coupe iV RS е SUV от междинен клас купе с пет порти и най-мощната Skoda досега с 220 кВт/299 к.с. Мощността идва от два електрически мотора, един на предната и един на задната ос, тъй че шофирате със задвижване на всички колела. Благодарение на формата на купето, плоското дъно, новата, дейна охлаждаща щора начело в композиция с усъвършенствани престилки и въздушни пердета, коефициентът на противодействие пада до 0,234. За съпоставяне - естественият Enyaq е с коефициент от 0,258 до 0,280.

По-малкото въздушно противодействие значи по-голям пробег, Skoda го показва на 545 км съгласно измерването на WLTP, потреблението на WLTP е 17,2 квтч/км. Батерията от 82 квтч има чист потребен потенциал от 77 квтч, само че при сегашните зимни условия отбелязахме до действителна консумация от 24,7 кВтч/100 км или, казано по различен метод, пробег от 311 км. Като алтернатива се предлага и термопомпа.

С най-новата актуализация на софтуера, потенциалът за зареждане е повишен от 120 на 135 квт, а зареждане от 10 - 80 % на станцията за бързо зареждане може да бъде приключено за 35 минути. При стенна кутия с мощ 11 квт можете щех ви трябват за упражнението съвсем седем часа.

Стандартното спортно окачване смъква Enyaq с 15 мм начело и 10 мм откъм гърба, и има много по-твърди пружини - 20-цоловите колела са оборудвани с аеродинамично усъвършенствани джанти. Електромобилите нормално са малко „ пълнички “ и това важисъщо за Enyaq Coupe – със своите с 2267 кг, той не е лек. Независимо от това ремето за спринт от 6,5 секунди от 0 до 100 км/ч още повече впечатлява. То се реализира с помощта на 460-е Нм неотложно наличен въртящ миг, което е типично за електрическите транспортни средства. При придвижване по автомагистрала оптималната скорост е електронно лимитирана на 180 км/ч.

В интериора виждаме висококачествената направа, разпенена пластмаса, както и цветните акценти в сребристо, високият емайл се среща с въглерод и велур с отровнозелени шевове. Това, което потребителят вижда непосредствено - Enyaq се усеща като стабилен автомобил. Вратите са огромни и обемисти, а при дъждовното време сега се радваме на част от Simply Clever решенията на Skoda - във всяка от предните порти има чадър, който другояче е по-познат от доста скъпите суперлуксозни коли от Англия.

Информационно-развлекателната система се демонстрира на 13-инчов сензорен екран, а разнообразни настройки могат да се ръководят и от мултифункционалния волан. Използва се най-новият инфоразвлекателен програмен продукт MEB3, който е персонализиран от Skoda. Например страхотната звукова система Canton има в допълнение приложение за екуалайзер за фина конфигурация. По отношение на свързаността, с 4 USB-C врата, стойка за безжично зареждане, 230V контакт откъм гърба и безжичен Android Auto / Apple CarPlay, всичко, което можете да пожелаете, е налично.

Могат да се инсталират до три детски седалки откъм гърба и на предната пътническа седалка благодарение на Isofix скоба, а в централната подпора има стойка за мобилен телефон. За малко повече усамотение, ролетни щори могат да бъдат прикрепени към тонираните прозорци откъм гърба. Багажникът е с съдържимост 570 литра, като сгънете задната седалка, размерът на багажа нараства до 1610 литра.

Можете да теглите и малко ремарке с оптимално тегло 1400 кг (със спирачки). Върховият модел на Enyaq Coupe RS iV стартира от 63 300 евро. Тестовият автомобил със особено съоръжение коства 67 840 евро.

Спецификации Skoda Enyaq Coupe iV RS:
Дължина / широчина / височина: 4653 / 1879 / 1607 метра
Мотори: два електродвигателя
Капацитет на батерията: 82кВтч (77 нето)
Мощност: 220 квт / 299 к.с
Максимален въртящ миг: 460 Нм
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди
Максимална скорост: 180 км/ч
Разход на „ гориво “ WLTP смесен съгласно производителя: 17,2 квтч/100 км Емисии на C02: 0 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР