Специално за auto-press.net от Майк Нойман,Global Press, Малага Toyota обновява

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман,Global Press, Малага Toyota обновява
Коментари Харесай

Новото, пето поколение Toyota Corolla

Специално за auto-press.net от Майк Нойман,Global Press, Малага

Toyota обновява бестселъра си Corolla, който е към този момент в новото си пето подред потомство с хибридно задвижване и обновени функционалности за сигурност и мултимедия. Семейството Corolla се и разраства - в допълнение към Corolla Cross, Corolla се предлага като седан (не на всички пазари), като комби и като версия с 5 порти. С последния вид започваме нашето пътешестване с по-малкия от двата мотора.

Новото хибридно задвижване употребява 1,8-литров, четирицилиндров, бензинов мотор, смесен с електрически мотор и дребна литиево-йонна батерия, която се зарежда непрекъснато по време на шофиране и връща силата си към електрическия мотор, с цел да облекчи бензиновия мотор. Системата доставя 103 кВт/140 к.с. мощ и подсигурява, че елементи от пътуването могат да бъдат изминати напълно електрически. Това се пресъздава по време на шофиране на екран на екрана на лидера. Контролът е автоматизиран и надлежно потреблението понижава.

Във второто каран заместваме с Touring Sports (комби) Corolla с по-големия 2,0-литров, четирицилиндров, бензинов мотор. По-големият работен размер усилва и мощността до 144 квт/196 к.с., а въртящият миг се повишава от 142 до 190 Нм за бензиновите мотори и от 185 до 206 Нм за електрическите мотори. Тези 56 к.с. спомагателна мощ са ясно забележими на процедура. Всеки, който обича да е малко по-динамичен на пътя и/или кара доста по автомагистралата, сигурно ще се забавлява малко повече с по-голямата машина, ускорението от 0 - 100 км/ч е 9,2 секунди за 1,8-литровия вид и 7,5 секунди за избраните за разновидността 2,0 литра. Ускорението приключва при 180 км/ч.

Оборотите на мотора могат да бъдат понижени по време на шофиране със същата продуктивност, което подсигурява по-плавна работа, а също по този начин се отдава значение на директното чувство при ръководство и прекъсване, има и разнообразни системи за подкрепяне. Обхватът на предния датчик даже е подсилен. Това упражнение завършихме с положителния разход от 5,2 литра/100 км.

Визуално колата има нова решетка с нови рамки на фаровете за мъгла, нови алуминиеви джанти, J-образен блок от LED дневни светлини, смесен с мигача и два нови цвята Juniper Blue Metallic и Marling Grey Metallic. Водачът гледа към 12,3-инчов цифров апарат или употребява добър head-up екран. Мултимедийната система употребява 10,5-инчов екран и в този момент дава отговор по-бързо на запитвания, а работата е лесна. В случая на Apple мобилен телефон свързването е безжично, до момента в който потребителите на Android би трябвало да употребяват кабел. Новата Corolla получи, обаче много рецензии поради камерата за заден ход чието изображение е с не изключително висока разграничителна дарба.

Corolla Touring Sports печели точки с размера на багажника, в комбито се побират 596 литра, в случай че сгънете задната седалка до равна повърхнина, стават даже 1555 литра. В долната част на багажника също има задоволително място. Моделът с 5 порти се оправя с по-малко място за предпазване - 361 литра побира естествения багажник, 1052 литра със сгъната задна седалка и до ръба в товарното пространство.

Новата Corolla е планувана да бъде пусната в продажба в края на март 2023 година с предстоящо време за доставка от шест месеца. Цената на 5-вратката стартира от 33 340 евро, турърът с огромния мотор и най-високата гама съоръжение " Lounge " коства 42 440 евро.

Спецификации на Toyota Corolla 5 порти:
Дължина / широчина / височина: 4370 / 1790 / 1435 метра
Двигател: 1.8 литров, четирицилиндров 72 кВт/98 к.с. + електромотор 70 кВт/95 к.с.
Работен размер: 1,789 куб.см
Системна мощ: 103 квт/140 к.с
Максимален въртящ миг: 142 Нм
Трансмисия: безстепенна автоматизирана кутия
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди
Максимална скорост: 180 км/ч
Разход по WLTP смесен съгласно производителя: 5,1 - 4,6 литра/100 км Емисии на C02: 106 - 100 г/км
Цена: от 33 340 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР