Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Mazda CX-30 – един приятен компактен SUV

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

От 2019 година Mazda CX-30 обслужва сегмента на компактните SUV кросоувъри, който е добре показан в Германия и е позициониран под CX-5. Mazda CX-30 издание 2021 година е с нов четирицилиндров хибриден мотор e-Skyactiv X 2.0 M, който се предлага като мек хибрид. С 6 к.с. и 16 Нм повече мощ от предшественика, той предлага 137 кВт/186 к.с. мощ и 240 Нм оптимален въртящ миг. Ускоряването от 0 до 100 км/ч е за 8,3 секунди, а оптималната скорост от 204 км/ч е по-висока от тази на множеството коли на конкуренцията.

В тестовия автомобил се задвижват единствено предните колела, превключването се прави посредством 6-степенна механична трансмисия, различно се оферират задвижване на всички колела и 6-степенна автоматизирана трансмисия.

Двигателят Skyactiv X е първият сериен бензинов мотор, който употребява запалване посредством компресия, сходно на дизеловите мотори, което понижава потреблението на гориво, което се дефинира на 5,7-5,6 л/100 км съгласно измерването на WLTP. На процедура се оказа с 6,1 л/100 км и, с помощта на 51-литровия контейнер, това стига за положителните 836 километра пробег с едно зареждане.

Хибридната система включва задвижван от ремък интегриран запалител генератор, който зарежда 24-волтова литиево-йонна батерия посредством рекуперация. Генерираната сила се употребява за зареждане на електрическите потребители на борда, а интегрираният стартерен генератор поддържа ускорението.

Машината не се е трансформирала доста извън, CX-30 наподобява обикновен и грациозен, хромираните приложения върху автомобила се виждат поради боята Soul Red Crystal, а черната радиаторна решетка придава доблестен тип на предницата. Пълните LED фарове са общоприети, тестовият автомобил даже имаше матрични LED фарове, които обезпечават добре осветени пътища.

Алуминиевите джанти към този момент са 18 цола, различно клиентът може да избере и по-малките 16 цола. Арките на колелата очевидно изпъкват, а антрацитно защитно покритие се простира по цялата страна на автомобила и обезпечава още един прелестен контрастност.

Меките кожени седалки в салона са перфорирани и също като кормилото могат да се подгряват. Под централния подлакътник е скрита индуктивна повърхнина за зареждане на мобилния телефон, налични са още Apple CarPlay и Android Auto. Информационно-развлекателната система употребява 8,8-инчов сензорен екран, а ръководството е нормално просто и разумно за Mazda. За добър тон се грижи и звукова система Bose с 12 вградени високоговорителя.

Системата за помощ при паркиране се предлага с 360-градусова камера а диаметърът на завой е от 11,4 метра, което улеснява маневрите при паркиране. Mazda също конфигурира head-up екран в CX-30, който демонстрира на лидера данните, свързани с шофирането. Отзад пасажерите имат задоволително място, а за елементарно монтиране на детска седалка има две Isofix скоби.

Багажникът побира най-много 430 литра, подът на багажника е еднакъв и може да се смъкна при потребност и по-късно да се употребява като бариера за багажник. Ако сгънете задната седалка, товарният размер се усилва до 1406 литра. Максималният потребен товар на 1443 кг лек CX-30 е впечатляващ - 597 кг. Mazda CX-30 идва с базова цена от 30 090 евро, цената на тестовия автомобил с богато в допълнение съоръжение е 36 560 евро. В цената е включена и 6-годишна гаранция за нов автомобил (до пробег от най-много 150 000 км).

Спецификации на Mazda CX-30:
Дължина / широчина / височина: 4395 / 1795 / 1540 метра
Двигател: четирицилиндров редови мек хибрид
Работен размер: 1,998 cc
Мощност: 137 кВт/186 к.с
Максимален въртящ миг: 240 Нм
Скоростна кутия: 6-степенна механична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 8,3 секунди
Максимална скорост: 204 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 5,7-5,6 литра/100 км Емисии на C02: 111-110 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР