Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Портимао Continental

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Портимао Continental
Коментари Харесай

Новата Continental SportContact 7 – по-добра във всички отношения

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Портимао

Continental AG пуска на пазара правоприемник на известната лятна спортна гума SportContact 6. Имах опция да тествам усъвършенствания SportContact 7 на разнообразни стадии в Autodromo Internacional do Algarve в Портимао, Португалия. За мнозина гумата е просто изпълнено с въздух, кръгло парче гума, което се инсталира върху джанта. Но какъв брой доста развойна работа се влага в такова парче гума, с цел да се сътвори високотехнологичен артикул със съответните свойства, за незапознатите е недостъпно.

В съпоставяне с неведнъж награждавания SportContact 6, SportContact 7 съумява да покаже усъвършенстване във всички области при вътрешните проби на Continental. Специално теста на гумите с размер 245/30 R 20 демонстрира 17 % нарастване на пробега, 10 % по-добро показване на пистата (по-бързи времена на обиколка), спирачент път на мокро понижен с 8 %, а при прекъсване на суха настилка 6 %. Успяхме да съпоставим в детайли на разнообразни тестови станции гумата, тъй че в действителност да усетим разликата на процедура.

В тест на гуми постоянно е потребно да имате гума за съпоставяне. Continental обезпечи задоволително тестови транспортни средства, оборудвани с предшестващата гума SportContact 6 за съпоставяне с новата SportContact 7.

На първата станция ни беше възложен Hyundai i30N с автоматизирана скоростна кутия, 206 кВт/280 к.с., 392 Нм и гуми 235/35 R 19. Тестът се организира на писта където SportContact 7 потвърди своето нараснало сцепление и равнене на тестовото транспортно средство по-бързо в надлъжна посока след слаломна маневра. При същите маневри цялото транспортно средство наподобява малко по-спокойно, в сравнение с с предходната гума SportContact 6, която също се показва доста добре.

Следваща спирка - Race Taxi! Разрешено ни е да се возим в бърза обиколка като пасажер в транспортно средство, усъвършенствано за спортната писта. За страдание в началото плануваната машина за теста - BMW M4 с ролбар, голям заден спойлер имаше механически недостатък. Бързо докараха заместващ автомобил - Audi R8 V10 RWD с гуми SportContact 7 245/30 ZR 20XL начело и гуми 305/30 ZR 20XL на задната ос. След бързата обиколка с водач професионален играч, мъчно е да се опише това, което се случи тук. - сериозен персонален опит за каране на границата. Гумата SportContact 7 като единствена връзка с асфалта не ни подведе и овладя настойчиво работата си.

Следващата спирка – и този път още веднъж като пасажер в Posche 911 Carrera 4S. Същата игра като при Audi, единствено малко по-кротко изначало – проявление на точките за прекъсване и ускорение, както и идеалната линия в относително бърза обиколка, след промяна на лидера и работа зада кормилото за три обиколки. В началото малко неловко, само че бързо придобивате убеденост в технологията, а страхотните указания вършат шофирането в действителност прелестно. Ако познавате тези транспортни средства единствено от естествения пътен трафик и по-късно видите какво могат да вършат при рискови условия, вашето лично схващане ще п ридобие други измерения...

Накрая в станция номер четири става малко по-тихо. Купчина VW Golf 8 GTI, още веднъж оборудвани със SportContact 6 или 7, е виновна за теста на мокро прекъсване. Оборудвани с професионално записващо съоръжение, се мери времето, належащо на автомобила да спре от скорост от 85 км/ч до 0. След общо 10 спирачни процеса за всяка от версията на гумата, времената се усредняват. Резултатът - SportContact 7 е винагимежду 21,5 и 22,5 секунди, SportContact 6 стартира от 22,5 до оптимално 24 секунди. Това, което още веднъж се вижда освен при карането, само че и при прекъсването - и тук автомобилът наподобява като цяло малко по-спокоен.

Доста от подобрението се дължи на сместа – тя е нова, много мека, наречена " BlackChili3 " и с подобренията в дизайна на профила, гумата се приспособява доста добре към сухи и мокри пътища. Continental разказва това държание по следния метод - “Това е допустимо с помощта на професионалния дизайн - при каране напряко, „ отпечатъкът на гумата “ приключва в точката на най-високо оттичане на вода в профила, с цел да предложи чудесно сцепление при прекъсване, ускорение и завиване на мокро.

При завиване на изсъхнал асфалт „ отпечатъкът “ се измества към външното рамо, което е проектирано да предава най-високите равнища на мощ за устойчиво ръководство. Допълнителна непоклатимост се обезпечава от новаторски заключващи детайли във външното рамо, които разрешават единствено лимитирано придвижване на профила и по този метод оферират висока непоклатимост при шофиране. Гумата е подобаваща за всеки клас транспортни средства, от супер спортни коли и SUV до по-тежките електрически транспортни средства, всеки един вид е взет поради по време на създаването, съгласно производителя.

И да отговоря на въпроса за цената - остава същата. Новата гума SportContact 7 ще има същата MSRP като предходната SportContact 6 и се предлага в размери сред 19 и 24 цола. Приятелите на по-компактните спортни коли също могат да бъдат спокойни, само че въпреки всичко би трябвало да бъдат търпеливи. Планиран е и 18-цолов модел.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР