Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Оберурсел С

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Оберурсел С
Коментари Харесай

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Оберурсел

С CX-80 Mazda показва най-големия си модел за немския пазар. След като огромната, ненапълно сходна на купе Mazda CX-90 към този момент се продава в други елементи на света, CX-80 идва на пазара като SUV в цялостен размер с по-ъгловат дизайнерски език. Успяхме да разгледаме колата в Европейския център за научноизследователска и развойна активност на Mazda в Оберурсел и да правим първичен тест.

Новият флагман на Mazda CX-80 се предлага с шест или седем вградени седалки и две варианти за задвижване: 3,3-литровият турбо редови шестцилиндров дизел, прочут от CX-60 в по-мощната версия със 187 кВт/254 к.с. Plug-in хибридът е с редови четирицилиндров мотор и спомагателен AC синхронен мотор с непрекъснат магнит, които дружно обезпечават систематична мощ от 241 кВт/327 к.с. И двата разновидността са със задвижване на четирите колела и осемстепенна автоматизирана трансмисия като стандарт.

С малко под пет метра дължина, CX-80 е най-големият и най-просторният автомобил в актуалната продуктова гама на марката в Европа. Той е с 250 мм по-дълъг, с 24 мм по-висок и има с 250 мм по-дълго междуосие спрямо CX-60. CX-80 пред нас е във разновидността PHEV и линията на съоръжение " Takumi Plus " като шестместен автомобил с две по този начин наречени капитански седалки и съвпадащ, хубав централен подлакътник на втория ред седалки и предлагания като алтернатива, голям панорамен стъклен покрив. По-ниските линии на съоръжение са “Exclusive-Line ”, “Homura ”, “Takumi ” и “Homura Plus ”.

Чисто електрическият пробег е 60 километра; батерията от 17,8 кВтч може да се зарежда с 7,2 кВт AC.

Веднага можете да видите премиум философията на CX-80 " Crafted in Japan ", интериорът е първокачествен, материалите са висококачествени, а класическият, грациозен, не прекомерно претрупан дизайн демонстрира класа. Както е типично за Mazda, 12,3-инчовата информационно-развлекателна система може да се ръководи с въртящ се/натискащ се бутон или посредством допиране, екраните на лидера са напълно цифрови, а ясният хед-ъп екран дава на лидера спомагателна информация. Мобилните телефони могат да се зареждат безжично с до 15 Вт и също могат да се свързват безжично. 360-градусовата помощ при паркиране прави CX-80 види и доста по-лесни маневрите при паркиране.

Системата за персонализиране на лидера, която беше показана за първи път в CX-60, също е още веднъж на борда: камера разпознава лидера и автоматизирано настройва позицията на седене, огледалата, кормилото, head-up екрана и даже настройките на звука и климата.

Mazda дефинира растеж на човек до 1,70 метра за третия ред седалки. Това, което незабавно забелязахме при CX-80: вратите могат да се отварят съвсем на 90 градуса, което прави качването като детска игра. Багажникът събира 258 литра с всички седалки, в случай че сгънете третия ред седалки е 678 литра. Ако сгънете всички седалки и натоварите CX-80 до височината на покрива, можете даже да поберете 1971 литра. На феновете на ремаркета е разрешено да прикачват най-много 2500 кг (със спирачки), а могат да транспортират оптимално натоварване от 724 кг.

Mazda предлага и цялостна шестгодишна гаранция за нови коли за всички нови коли, която е годна до пробег от 150 000 км. Цената на CX-80 като PHEV вид стартира от 55 350 евро, моделът Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV Takumi Plus с опционална 6-местна настройка, в това число вентилация на седалките и централна подпора, както и опционална железна багра Artisan Red е на цена на 67 850 евро.

Технически данни Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV:
Дължина / широчина / височина: 4995 / 1890 / 1710 мм
Двигател: Редови, четирицилиндров, турбо бензинов + AC синхронен мотор с непрекъснат магнит
Работен размер: 2488 куб.см
Мощност на системата: 241 кВт/327 к.с.
Максимален въртящ миг: 270 Нм
Скоростна кутия: осемстепенна автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди
Максимална скорост: 195 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 1,6 л/100 км + 23,9 кВтч/100 км
Емисии на C02: 36 г/км
Цена: от 55 350 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР