Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид Cupra

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид Cupra
Коментари Харесай

Фойерверк от новости в Cupra в световната премиера в Мадрид - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид

Cupra потвърждава със своите модели, че електрификацията и спортът вървят дружно. През 2023 година марката доближи нов връх с повече от 230 000 автомобила, доставени по целия свят. Rспанците fjпразнуваnd огромна международна премиера в Мадрид с новия Cupra Formentor и новия Cupra Leon. Преработени и усъвършенствани, двата модела имат за цел да продължат историята на триумфа на марката.

Новият Cupra Formentor се трансформира в бестселър на компанията и единствено за няколко години в икона на марката. В мощно конкурентния пазар за A-CUV, той оглави класациите по продажби предходната година със 120 100 доставки по целия свят. Новият Cupra Leon се предлага като хечбек с пет порти и състезателен турър вид. През първото тримесечие на 2024 година Cupra достави 56 600 автомобила, което е нарастване от 21,4 % спрямо първото тримесечие на 2023 година, до момента в който март съставлява нов рекорден месец за марката с 23 800 доставки.

„ Cupra Formentor и Cupra Leon способстваха доста за триумфа на марката, защото тя уголемява наличието си по света. План, който беше необикновено сполучлив с съвсем 600 000 автомобила, доставени от стартирането на марката през 2018 година “ - споделя Уейн Грифитс, основен изпълнителен шеф на Cupra.

Логото на Cupra е впечатляващо на предния похлупак, в центъра на по този начин наречения „ нос на акула “. Агресивният външен тип на предницата е в допълнение дефиниран от триъгълни матрични LED светлини. Същият триъгълен дизайн на осветлението служи като рамка за осветеното лого на Cupra. Предлагат се и нови матови цветове като Century Bronze или Enceladus Grey.



Интериорът предлага детайли с нов дизайн като централната подпора. Обстановката е усъвършенствана с висококачествени материали. В същото време Cupra преследва по-устойчив метод към своите коли - както може да се види в седалките вид кофа, които според от конфигурацията са покрити със 73 % рециклиран веган микрофибър.

Нов и усъвършенстван е интерфейсът вид Човек-машина (HMI), внедрен в цифровия кокпит зад кормилото, както и в по-голямата 12,9-инчова информационно-развлекателна система с осветлен плъзгач. И двете транспортни средства разполагат с нова висококачествена звукова система с 12 високоговорителя, създадена в съдействие с аудио специалистите в Sennheiser Mobility.

Двата модела идват с набор от задвижвания, които включват четири разнообразни технологии: TSI (бензин), мек хибрид (eTSI), TDI (дизел) и e-Hybrid (plug-in хибрид). Новото потомство на plug-in хибрида има мощ от 200 кВт/272 к.с., предлага чисто електрически пробег от над 100 километра и към този момент е съчетаем и с бързо зареждане (до 50 кВт прав ток).

Нова версия с бензинов мотор (TSI) също се предлага извънредно за двата модела, има мощ от 245 кВт/333 к.с. и е оборудвана с технология за делене на въртящия миг и спирачки Akebono.

На международната премиера в Мадрид Cupra разгласи основаването на Cupra Design, ново, без значение дизайнерско бюро. Освен че дава отговор за продуктите на марката, то ще работи с компании, които се разпознават с философията на марката и желаят да включат стила на Cupra в личните си артикули, съгласно производителя. Факт е че Cupra съумя да се балансира, като въодушеви необятна целева група с съвременни и екологични коли. Успехът е ясно забележим в наличието на марката в трафика и по автомагистралите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР