Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия След

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия След
Коментари Харесай

Първи километри с Audi SQ8 e-tron

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия

След статичната презентация през септември, най-сетне можем да създадем първите си километри с новия електрически SUV флагман на Audi - SQ8 e-tron. От техническа страна доста се е случило спрямо предшественика, върховият модел има инсталирани три асинхронни електрически мотора, които дружно имат систематична мощ от 370 кВт/503 к.с. и оферират общо 973 Нм въртящ миг.

С толкоз доста мощ не се усеща незабавно, че SQ8 e-tron тежи 2695 кг, когато е празен. Защо е толкоз тежък ли? Audi конфигурира голяма 114 кВтч (106 кВтч нето) батерия и дава обещание пробег от 494 км в SQ8 e-tron SUV (Sportback отива малко по-далеч с 513 км). Ако можете да се справите с по-малко мощ и изберете по-малък мотор, можете даже да постигнете пробег до 600 км съгласно измерването на WLTP.

Колата може да се зарежда на домашната стенна кутия с 22 кВт, на DC бързото зарядно устройство е най-много 170 кВт (+20 кВт спрямо предшественика), 800-волтовата мрежа като в RS e-tron GT за жалост не е предлагана. Времето за зареждане към момента е в естествени граници при 31 минути на бързо зарядно устройство и шест часа на стенна кутия.

Малка хубава детайлност - вратата на багажника се отваря (и затваря) автоматизирано с натискане на бутон и е осветена. Започваме пътуването по фантастично положителни пътища в Лансароте в удобен режим. SQ8 e-tron се доставя общоприетоо с въздушно окачване с следени амортисьори и предлага разнообразни варианти за конфигурация от комфорт до спортно шофиране.

Това, което незабавно се вижда, е какъв брой леко е кормилното ръководство. От Audi са конфигурирали ново прогресивно кормилно ръководство с модифицирано съответствие, което би трябвало да докара до по-директна реакция и по-голяма пъргавост - работи отлично на процедура. Разпределението на тежестта е съвсем 50/50 сред предната и задната ос и с помощта на батерията, инсталирана в дъното, имаме невисок център на тежестта.

Разбрах, че се движи добре по положителни пътища, само че по пътя към мястото за фотоси пътната обстановка още веднъж изглеждаше изцяло друга. Беше усеяно с неравности, по тази причина бях благополучен, че седнал съм в SUV, а не в спортна кола, SQ8 e-tron бе по-малко шокиран от лидера, с помощта на задвижването на четирите колела и положителното окачване, по тази причина пътната обстановка не беше проблем.

Новата система на страничните „ огледала “ основана на камери е малко необикновена първоначално, изображението е в дребни OLED екрани, интегрирани във вратите. След известно време се привиква, само че в случай че не сте почитател на тази опционална технология, несъмнено можете да получите и естествени огледала.

Въпреки малко по-бързия жанр на шофиране, потреблението след тричасовия тестов маршрут беше 27 кВтч/100 км, което почти подхожда на измереното WLTP ползване от 28-24,6 кВтч/100 км и е впечатляващо в тежкия клас.

Не бива да се плашите в случай че натиснете малко повече педала за ускорение - в режим boost можете да ускорите до 100 км/ч за 4,5 секунди (при лично тегло от малко под 2,7 тона – в действителност необикновено звучи), а оптималната скорост е 210 км/ч. Също по този начин няма подправен тон на мотора, електро тишината към момента е в реда на нещата тук.

Управлението и информационно-развлекателната система работят бързо, менютата са добре премислени и не се нуждаете от ИТ образование, с цел да управлявате автомобила. Сензорните екрани могат да бъдат конфигурирани с " щракащ " тон, който се усеща съвсем като натискане на бутон, което прави работата доста по-лесна на процедура.

По отношение на класа на автомобила в действителност няма потребност да загатваме, че хед-ъп екранът, фаровете, асистентите за паркиране с разнообразни камери, комфортът/пространството и направата в интериора не оставят мотив за недоволство. Можете да се оплачете единствено от цената, в случай че желаете да закупите най-бързия Q8 e-tron, SQ8, би трябвало да се съобразите с съществена цена от 95 800 евро, според от спомагателните варианти, които могат бързо да ви метнат в шестцифрените сфери, което е особено за SUV първокласните класове.

Спецификации Audi SQ8 e-tron:
Дължина / широчина / височина: 4920 / 1940 / 1630 метра
Двигател: три асинхронни електродвигателя
Системна мощ: 370 кВт/504 к.с
Максимален въртящ миг (системен): 973 Нм Ускорение: 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди
Максимална скорост: 210 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 28-24,6 квтч/100 км Емисии на C02: 0 g/км
Цена: от 95 800 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР