Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франция На

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франция На
Коментари Харесай

10-милионният Yaris слeзe от поточната линия

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франция

На 30 март 2023 година 10-милионната Toyota Yaris слезе от поточната линия в " Toyota Motor Manufacturing France ", индустриалната база на компанията в Oнейнг, Франция.

Първото потомство на Yaris беше пуснато на пазара през 1999 година и беше определено за Автомобил на годината на идната година. Световният модел в началото се създава единствено в Япония, а през времето последователно 10 страни са заети с неговото производството. Производството продължава в страната на генезис Япония, следвана от следните страни - Бразилия, Китай, Тайван, Индонезия, Малайзия, Пакистан, Тайланд, Франция и Чехия. В цех в Полша се създават основни съставни елементи като бензинови и електрически мотори, и скоростни кутии, които по-късно се доставят до заводите във Франция и Чехия.

От 2001 година Yaris се създава в Европа от Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), през 2005 година второто потомство идва в Европа и още седем години по-късно, през 2012 година стартира производството на третото потомство на Yaris и стартирането на пазара на хибридната версия. Това направи Toyota първият производител, който създава транспортно средство от B-сегмент с хибридно задвижване в Европа.

Със завръщането към Световния рали шампионат на FIA (WRC) на компанията, моделът беше пуснат за хомологация през 2017 година, а резултатът от това беше Yaris GRMN, стеснен до 400 бройки. Съкращението значи „ Gazoo Racing, надъхан от Meister на Нюрбургринг “. Моделът беше разпродаден, още преди да се появи при търговците. Година по-късно, през 2018 година, тимът на Toyota Gazoo Racing WRT завоюва купата Световен първенец при производителите.

Сегашното четвърто потомство видя бял свят през 2020 година и в този момент се продава в целия свят като Yaris, а в Япония преди беше прочут като " Vitz ", според от разновидността и района носеше и имената Toyota Platz, Echo, Belta, Vios и Scion iA. Daihatsu го продава като Charade, а Mazda като Model 2.

Фактът, че Yaris е добре признат и в четвъртото си потомство, беше потвърден от втората му победа в изборите за Кола на годината през 2021 година, което го прави първото транспортно средство на 21-ви век, спечелило купата два пъти. През 2020 година " наследникът " на Yaris GRMN стана най-екстремният Yaris за всички времена досега, несъмнено, приказваме за GR Yaris, който изплаши конкуренцията със своя 1,6-литров, трицилиндров, турбо мотор със 192 кВт/261 к.с. мощ и задвижване на всички колела. SUV разновидността Yaris Cross също се създава във Франция от 2021 година

И в този момент, 24 години след старта на модела, настъпи времето десетмилионният автомобил, Yaris GR Sport в Dynamic Grey, да напусне поточната линия към 12:10 ч. и да бъде доставен на френски клиент от района на Париж. Наистина сериозна причина за празнуване за петхилядния екип на TMMF.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР