Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франфурт С

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франфурт С
Коментари Харесай

Citroen Oli - малко по-различната концепция - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Франфурт

С Oli (all-e), Citroen показа невероятен концептуален автомобил. Видяхме Oli в целия му искра за първи път и се оказа доста по-голям, в сравнение с допускаха първите му оповестени фотоси. В ерата на доста тежките SUV електрически транспортни средства (до 2,7 тона!), ние естествено незабавно задаваме съответния въпрос по тази тематика: " Вероятно ще тежи също много? " Това, което получих като отговор, ме остави за малко учуден, като в основата на изненадата е че Oli е изследване за изпълнимост, която съчетава редица крайности.

Целите при създаването на Oli са били следните - оптимално тегло от 1000 кг, електрически пробег от 400 км, устойчиви материали и всичко това на цена от 25 000 евро. Задвижван от добре познатия електрически мотор със 100 кВт/136 к.с. мощ, който също е конфигуриран в e-C4 Electric, се споделя, че потреблението е 10 кВтч/100 km, тъй че с вградената 40 кВтч батерия можете да постигнете пробег от тези 400 км. Максималната скорост е лимитирана до 110 км/ч, зареждането от 20 до 80 % лишава 23 минути.

За да намалите надлежно тежестта, имате потребност от надлежно леки, само че здрави високотехнологични материали. Експертизата и развиването им са дело на химическата група BASF, основана в Лудвигсхафен ам Рейн. Например за покрива и предния похлупак е създадена конструкция вид пчелна пита, направена от високоякостни материали, която е 50 % по-лека от стоманата и може да носи товар до 120 кг. Няколко сътрудници желаеха да се убедят в това и се изкатериха на покрива на машината, която не се впечатли от този вандализъм въобще.



За да се понижи в допълнение масата е употребен 3D щемпел, като седалките „ напечетани “ от 3D принтер се състоят от осем елементи /за съпоставяне една седалка в Citroen C5 X се състои от 30 обособени елемента/. Подът в интериора също идва от 3D принтера, материалът може да бъде отстранен, разтопен още веднъж и „ препечатан “, в случай че е належащо.

Интериорът може да се мие изцяло и има два съответни дренажа в него за извеждане на водата от автомобила. С правото предно стъкло в началото не ви идва мисъл за успеваемост, само че това разположение понижава директната слънчева светлина и автомобилът се нагрява по-малко, тъй че можете да извършите климатика по-малък, което има позитивен резултат върху потреблението на сила и затова е по-ефективен.

Гумите за хибридните колела, които са с 15 % по-леки от стандартните напълно стоманени колела, идват от Goodyear под формата на концептуалната гума Eagle GO, която е предопределена за 500 000 км пробег. За да се реализира този в действителност впечатляващ пробег, протекторът може да се възобновява два пъти през целия живот на гумата.

В интериора информационно-развлекателната система е надлежно понижена, тя има два преносими портативни високоговорителя, навигационната система и инфоразвлекателната система идват от обвързвания с колата мобилен телефон и по този начин сте подготвени да тръгнете на път умерено.

Зоната за товарене се отвори както при пикап, с цел да образува плоска повърхнина, тъй че няма дефицит на място за предпазване. Жалко, че Oli, както е сега, няма да излезе на пазара, само че това се дължи на настоящите стандарти за сигурност. Например инсталирането на портални порти дружно с изчезналата B-колона лишава доста време и транспортното средство би било още веднъж по-тежко, в случай че се употребяват други материали, с цел да се направи то по-безопасно, а това ще го отклони прекомерно надалеч от целевата идея. Въпреки това, любопитни сме да забележим кои от нововъведенията и акцентите на Oli ще попаднат в бъдещите коли от серийното произвеждане на Citroen.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР