Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Брюксел Toyota

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Брюксел Toyota
Коментари Харесай

Форумът на Toyota Kenshiki 2023 г

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Брюксел

Toyota организира своето ревю в Брюксел за пети път. Бяха показани транспортни средства и бъдещи технологии от всички бизнес области, като Toyota, Gazoo Racing (GR), Toyota Professional и несъмнено първокласното отклонение Lexus.

Разделени на разнообразни зони, започващи с Toyota Professional, където бе показан новият Proace Max, който бележи навлизането на Toyota в пазарния сегмент на огромните търговски коли. Освен Proace Max ще има още Proace и Proace City, като в бъдеще ще се оферират и като модели с електрическо задвижване. Пускането на пазара на Proace Max е оповестено за 2024 година - транспортното средство е създадено в партньорство сред Toyota и Stellantis. Според производителя мястото за произвеждане му е в Европа.

Следващата зона е отдадена на класическите леки коли Toyota - тук са показани три автомобила. В допълнение към Compact SUV Concept, показан предходната година са Urban SUV Concept и Sport Crossover Concept, всички от които са част от тактиката на Toyota за електрификация. До 2026 година в портфолиото би трябвало да има шест електрически транспортни средства, като bZ4X, който към този момент е разполагаем, ще стартира.

Производствената версия на Urban SUV Concept ще стартира през 2024 година и ще добавя категорията на транспортните средства към Yaris Cross като чисто електрическо транспортно средство. В допълнение към предното и цялостното задвижването на всички колела могат да бъдат определени и две варианти за акумулатори. Sport Crossover Concept е типичен фастбек - тази опция за хората, които не харесват SUV, е планувана за 2025 година

Toyota също върви с цялостна скорост в развиването на батериите - редица нови акумулатори се създават за интервала след 2026 година От производителна батерия до по-евтина батерия и най-после до още по-добра производителна батерия, пътуването по-късно продължава към твърдотелната батерия и става вълнуващо в най-истинския смисъл на думата.

В пространствата на спортния отдел на Toyota Gazoo-Racing (GR) виждаме за първи път FT-Se, отговорът на Toyota на всички почитатели на двуместните спортни купета. Този концептуален електрически спортен модел е висок единствено 1,22 метра и е аеродинамично усъвършенстван, а ненапълно загадъчното име значи „ Future Toyota Sports electric “ и ние в действителност се надяваме, че ще можем да се възхищаваме на това транспортно средство по пътищата в бъдеще. В допълнение към FT-Se можете също да се възхищавате и на Hilux, който се кара в рали Дакар, H2 Le Mans Concept, задвижван от eFuel Supra GT4 Evo и Rallye GR Yaris.

Нещата стават все по-луксозни в последната изложбена зона, Lexus възнамерява да стане напълно електрическа премиум марка до 2030 година в Европа (2035 година в международен мащаб) и демонстрира два концептуални автомобила: LF-ZL и LF-ZC. LF-ZC (Lexus Future Zero-emission Catalyst) е нов седан, който е плануван да излезе на пазара през 2026 година, LF-ZL (Lexus Future Zero-emission Luxury) демонстрира изследването за флагман SUV с акумулатори. И двата имат волан с технология steer-by-wire и изцяло цифрови кокпити. Както във към този момент наличния Lexus RZ, тук също се употребява системата за задвижване на всички колела DIRECT4.

Структурата на транспортните средства става все по-модулна, купето на транспортното средство е разграничено на три елементи. Предна, междинна и задна, този развой, наименуван Gigacasting, разрешава по-гъвкав дизайн. В момента Lexus пусна два нови модела, LBX в кросоувър B сегмента и LM, първокласен ван. И двата модела са оборудвани с хибридно задвижване.

Toyota продължава да възприема многопосочния метод на „ подвижност за всички “, като в същото време понижава излъчванията в международен мащаб. Между моторите с вътрешно горене и хибридите, научноизследователската и развойна активност в региона на водородните и електрическите транспортни средства компанията напредва бързо.

До 2030 година всички компании и индустриални уреди би трябвало да работят неутрално във връзка с CO2, а до 2040 година Европа желае да бъде изцяло неутрална във връзка с климата (верига на цената и логистика). Ние сме разчувствани в упованието си на първите действителни транспортни средства, които ще се появят от концепциите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР