Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Benelli 502 C – един „китаец“ по италиански - видео

Специално за auto-press.net от Маркус Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия

През 70-те години на предишния век марката Benelli беше малко над 50-годишна, цялостна с сила и с много фенове. Марка за почитателите на италианските мотоциклети и за индивидуалисти, за които Ducati или Moto Guzzi тогава към момента изглеждаха прекомерно елементарни.

През 1974 година Benelli 750 Sei беше първият шестцилиндров мотоциклет, който направи съществено усещане, само че марката по този начин и не съумя да излети. След богата на събития история, в този момент тя има дом в дребния адриатическо градче Пезаро и принадлежи на китайския производител на двуколесни и мотори Qianjiang, който от своя страна е благосъстоятелност на Geely Holding Group. Независимо от това марката създава мотоциклети, създадени и проектирани в Италия, ползващи китайска база и технология.

Което води до незабравим вид модел - солидна и даже комплицирана технология, опакована в привличащ вниманието дизайн и, не на последно място, необикновено на ниска цена. Тази примес е изключително добре въплътена в 502 C за доста справедливите 5999 евро (плюс 300 евро трансфер), който предлага решения и съоръжение - LED осветяване и елементарен за четене цифров кокпит, да вземем за пример даже не се оферират от някои доста по-скъпи машини. Със своята решетъчна рамка и извънредно необятен контейнер, Benelli наподобява малко като леко свито Ducati Xdiavel.



Benelli 502 C не претрупва лидера нито за секунда - той седи изправен в комфортна рокерска поза, с крайници напред, ръцете и краката са добре свити и приема въздушната бликам с необятни гърди.

Двуцилиндровият мотор наподобява като че ли развива повече мощ, в сравнение с написа на хартия - от 4000 оборота нещата се развиват бодро до 6000 и по-късно свободно до 8000, съпроводено от подобаващия и здрав двуцилиндров тон.

Тази машина по този начин или другояче е в действителност занимателна, изключително по селски пътища, където нейните 220 кг са лесни за ръководство. Въпреки дизайна си, Benelli върви бързо, гладко и, в случай че е належащо, по състезателен метод, и се държи устойчиво през завоите. Мощните дискови спирачки с ABS подсигуряват сигурност.

И най-после, в града този мотоциклет се оказва машина, подобаваща за ежедневна приложимост, не на последно място за пътуващите с мотоциклет когато и да е. Липсата на чудатост във връзка с работата и информацията е добре, даже не е нужно да избирате никакви режими. Benelli демонстрира, че е допустимо да имате универсална машина за повече случаи, наподобява добре и не коства доста – какво повече би могло да желае сърцето на байкъра?

Технически данни Benelli 502 C:
- Двигател: 2-цилиндров с водно изстудяване
- Работен размер: 500 куб.см
- Мощност: 35 кВт/47,6 к.с. при 8500/мин
- Скоростна кутия: 6-степенна
- Тегло подготвен за шофиране: 220 кг
- Обем на резервоара: 21л
- Максимална скорост: 160 км/ч
- Разход: 4,2 л/100 км
- CO2: 97 г/км
- Цена: 5999 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР