Специално за auto-press.net от Маркъс Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Маркъс Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Audi прави зареждането по-лесно и по-приятно

Специално за auto-press.net от Маркъс Ефлер, Global Press, Гросгерау, Германия

Бъдещето на подвижността се основава в мазе под три незабележими здания в Гаймерсхайм, близо до Инголщат. Химиците на Audi изтезават литиево-йонни кафези в няколко дребни климатични камери. Разреждане при ниски и високи температури, бързо и постепенно зареждане, още веднъж и още веднъж, до момента в който 15 години живот на автомобила или 300 000 километра се симулират във всички вероятни условия.

След четири години високопроизводителните акумулатори за електрически коли би трябвало да станат всеобщо създавани артикули, които ще покачат обсега и опциите за бързо зареждане до ново равнище. Защото макар че актуалните електрически модели като Audi e-tron дават обещание над 500 километра без прекъсване, според от батерията, на процедура водачите на елмобил нормално би трябвало да паркират доста по-рано на станцията за зареждане.

„ Обхватът към момента е проблем за евентуалните клиенти “ - споделя Александър Кюрцл, който дава отговор за зареждането на EV (електрически транспортни средства) в Audi - „ Красивата немска дума "тревожност за обсега " разказва една от огромните спирачки в разпространяването на електромобилността. “

Камерата за мъчения за акумулаторни кафези в действителност е загадка, тъй като оптималното предпазване на сила е нещо като формулата на Coca-Cola за производителите на електрически коли. Всеки следва своя лична тактика за решение на решителен спор на цели: или литиево-йонните акумулатори ще съхраняват повече сила, или ще могат да се зареждат по-бързо.

Батериите за смарт телефони, като употребяваните в предходните модели на Tesla, принадлежат към първия вид, само че нежелателен химичен развой, който се назовава „ флагът на Германия “ (след обезцветяването на графита на материала на литиевия контейнер), забавя заряда. Tesla към момента е един от производителите, които избират висок потенциал на батерията пред турбо зареждане.

Hyundai, въпреки това, употребява противоположната тактика. Междувременно обаче множеството марки коли и техните снабдители на акумулатори се движат в средата сред крайностите, където Audi също търси оптималния компромис.

Audi показа три ограничения за намаляването или даже цялостното унищожаване на подозренията към елмобила. Първата е търсене на добър обсег с бързо зареждане, тъй като даже и най-сложната батерия се изпразва, а намаляващият обсег прави водачите на електронни коли нервни.

Тук идва втората мярка на Audi - надеждно и точно проявление на оставащия обсег – според от персоналния ви жанр на шофиране. За SUV като e-tron последните 100 километра се употребяват като основа за метода на пресмятане. При по-спортни модели като e-tron GT, логаритъмът дефинира желанията на лидера през последните 600 километра.

Ако дадена дестинация е програмирана в навигационната система, несъмнено, е по-лесно да се направи точна прогноза въз основа на идния маршрут и да се покаже точките за зареждане по този маршрут, в случай че равнището на батерията не обезпечи постигане на дестинацията на пътуването.

Благодарение на сегашната относително гъста мрежа от станции за бързо зареждане по автомагистралите, в това число тези на доставчика Ionity, който се поддържа и от Volkswagen, идната станция за зареждане с непрекъснат ток в никакъв случай не е надалеч по време на дълга обиколка.

От друга страна, Audi разпознава проблем в градската среда - не всеки, който кара Q4 e-tron или друго електрическо транспортно средство, живее в лична къща с гараж и стенна кутия. В огромните градове обаче станциите за бързо зареждане също са необичайност – даже до неотдавна в Нюрнберг нямаше нито една.

Докато пристигна Ауди - новият център за зареждане наоколо до панаира е първият от общо единадесетте планувани в Германия, както един в Цюрих и един в Залцбург. Те са третата мярка за опростяване на електромобилността - в градовете с точки за бързо зареждане. Шест комфортни кабела за зареждане, прокарани над тавана, запълват празната батерия до 80 % за малко повече от половин час.

Въпреки че водачите на всички марки могат да употребяват хъба за зареждане, притежателите на Audi с контракт за зареждане, характерен за марката, имат редица преимущества. Те не би трябвало да изтеглят карта или смарт телефон, с цел да платят, защото те се разпознават автоматизирано сами с помощта на plug-and-charge-технологията на автомобила. По време на процеса на зареждане водачите на Audi могат да се провиснал или да работят в бизнес салон, който е наличен единствено за тях, както и да резервират своята точка за зареждане авансово посредством приложението. „ Когато сте платили 100 000 евро за кола, няма смисъл да чакате безвъзмездна колона “, споделя ръководителят на плана Евалд Кремъл.

Двуетажният модулен заряден хъб беше инсталиран върху съществуваща асфалтова повърхнина единствено за един месец без изкопни работи - което доста опрости процеса на утвърждение. Базираната в Инголщат компания също не натоварва доста локалната електропреносна мрежа, тъй като силата се държи в 2,5-мегаВатовата система за предпазване, която се състои от акумулатори втора ръка от моделите e-tron, изключително през нощта. Едва ли друго решение може да бъде по-екологично.

Що се отнася за изключителни обстановки, като пораждане на пожар. Ако зарядна единица се възпламени, тя автоматизирано се наводнява с 50 000 литра вода с цел да бъде изгасена и обзопасена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР