Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press В допълнение

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press В допълнение
Коментари Харесай

От 2028 г. елмобилите няма да бъдат по-скъпи от класическите с ДВГ

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press

В допълнение към все по-силната инфраструктура за зареждане, удължение на обсега и обезпечена сигурност на енергийните доставки, факторите за триумф за пробив на електромобилността включват и намаляването на цените на електрическите коли. Разговарях по тематиката с Леон Дорсърс, старши вицепрезидент маркетинг и продажби на район Nissan AMIEO (Африка, Близък изток, Индия, Европа и Океания).

Заедно с Renault, Nissan е един от пионерите в региона на електрификацията и затова има богат опит и дълготрайни тактики, свързани с електромобилността. Елавтомобилите на Nissan към този момент са повече от половината от всички коли, произведждани от компанията през днешния ден. Нивото от 100 % би трябвало да бъде достигната до 2030 година, а неутралността към CO2 до 2050 година

В момента японската автомобилна компания предлага пет електрически модела. А на Японското ревю за подвижност в Токио Nissan показа още пет модела в концептуален стадий - от приключенския ван през първокласен хипертурър до мощния състезателен автомобил Hyper Force. Междувременно софтуерните решения на остарели проблеми включват литиево-йонна батерия без кобалт и твърда батерия. Nissan и другите му сътрудници за съдействие към този момент са доста напреднали в сходни разработки.

Сравнително високите продажни цени на електрическите транспортни средства към момента пречат на желанието за покупка. Въпреки че през днешния ден към този момент има налични евтини електрически коли, еквивалентно транспортно средство с стандартно задвижване в същия сегмент си остава доста по-евтино. От 2028 година нататък това към този момент няма да е по този начин в Nissan, споделя Леон Дорсърс.

Твърди, че това се дължи, наред с други неща, на поевтиняването на производството на акумулатори. Въпреки това той към момента няма отговор по кое време към момента доста тежките акумулатори най-сетне ще станат по-леки. Междувременно сигурността на задвижващата батерия е доста висок приоритет в отдела за проучване и развиване на Nissan като част от обезпечаването на качеството, споделя мениджърът на въпрос за намаляване на рисковете от изгаряне на електрически коли. Съответните разбори напредват.

Една трета от над един милион електрически транспортни средства, които Nissan е продал по света досега, са осъществени в Европа. Моделната гама в Европа е 100 % електрифицирана от 2022 година Най-новите изцяло електрически модели са Nissan Ariya и Townstar EV, до момента в който Qashqai и X-Trail разполагат с новаторската технология e-Power. Те са настроени от екипа на NTCE за желанията на европейски клиенти и оферират прелестно, безпроблемно и безпрепятствено шофиране на тези клиенти, които към момента не са подготвени да преминат към напълно електромобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР