Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия Продажбите

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг,
Global Press, Гросгерау, Германия Продажбите
Коментари Харесай

Volvo S90 Plug-in T8 Recharge - добър и як швед, леко ударен от тока

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Продажбите на лимузини се движат умерено на днешния пазар на коли, където днес са най-популярни моделите SUV. Това важи и за колите на Volvo. S90 е най-големият седан от Швеция, който незаслужено е помрачен от офроуд превозните средства на марката. А удоволствието от шофирането с мощния хибриден седан Volvo S90 Plug-in T8 Recharge е повече от огромно.

С топ мотора и оборудването си Volvo S90 не може да е автомобил с ниска цена. Ценоразписът за просторния plug-in хибриден седан стартира от към 70 000 евро. И в зависимост от оборудването, покупната цена може да бъде с няколко хиляди повече. За толкоз доста пари S90 T8 предлага задоволително впечатляваща мощност - 288 кВт / 390 к.с., от които лъвският дял е на бензиновия мотор - 223 кВт / 303 к.с.

В градския цикъл (според WLTP) S90 T8 може да измине 63 километра на чисто електрическа основа. Числото се оказва по-скоро теоретично, в сравнение с практично по време на тест драйв. В взаимозависимост от стила на шофиране, екранът може да погълне един или различен километър повечко от това разстояние.

При зареждането теорията и практиката се отдалечават малко. Технологично Volvo и повечето други производители на plug-in хибриди са се справили добре. Картата за таксуване улеснява процеса на заплащане, а приложението, обвързвано със Shell, също така ясно демонстрира точките за зареждане в съответната област. Но тогава одисеята започва одисеята...

Три примерни локации - Дюселдорф, Грос-Герау и Мюнстер - се оказват не особено гостоприемни - доста точки за зареждане са заети, някои не приемат картата, а някои стълбове са на места надалеч, където зареждането лишава много време. На множеството станции се ползват и допълнителни такси за паркиране.

Производителят не е отговорен за този проблем, а транспортно средство като големия седан Volvo е същинско удоволствие за шофиране. Дори в случай че електрическият пробег е нула километра съгласно екрана, задвижването на всички колела се осъществява като при лек хибрид. Защото системата също зарежда нещо по време на шофиране. Дори когато батерията е почти изтощена, тя се цялостни електрически, така че функционалността за автоматизирано пускане и спиране на бензиновия мотор остава акустично незабелязана.

Шасито на Volvo S90 поддържа убедителен баланс сред комфорт и спортност. Електрониката прави работата си дискретно на назад във времето с едно изключение - в случай че водачът задреме сигнали бързо го разсънват. Дори щетите при паркиране към този момент са изключени при това Volvo. Ако се приближите прекалено много до препятствие, асистентът самоуверено натиска спирачките.

Междувременно кокпитът не оставя нищо повече да се желае по повод на комфорт, атмосфера и модерност. Бордовото осведомително забавление е базирано на операционната система Android Automotive и дава достъп до различни приложения и услуги на Гугъл, като например навигация в действително време посредством Гугъл Maps или гласовия помощник на Гугъл Assistant.

Различни други приложения също са достъпни посредством Гугъл Play Store. Няма разноски за интернет връзката - цифровият пакет, който е общоприет според от оборудването, включва безграничен по обем трансфер на данни за четири години.

Всеки, който каже "Hey Гугъл! " това повикване се чува от системата. „ Включи радиото “ или „ Заведи ме в хотел Ritz в Париж “ – поръчките за музика или изискванията за навигационната система се извършват. Шофьорът може да прави всичко това по време на шофиране, тъй като поради гласовото ръководство към този момент не трябва да гледа екрана.

Като цяло, като Volvo S90 T8 Recharge, е луксозен седан със скандинавски сексапил, ненатрапчиво величие и извънредно висок стандарт за безопасност. Задвижването на всички колела с plug-in хибрид разрешава бързо шофиране, само че също по този начин ви приканва към комфортен спокоен круиз. Фактът, че електрическото шофиране се оказва по-скоро хазартно за клиенти без стенна кутия вкъщи или зареждане на паркинга на работодателя, се дължи на все още неадекватната инфраструктура. Но можем да сме уверени, че ситуацията ще се подобри през идващите години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР