Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Hyundai Nexo: семеен автомобил за хора обичащи технологиите? - видео

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Задвижваните с водород транспортни средства са измежду най-модерните, които автомобилният свят може да предложи през днешния ден. Докато подвижността с напълно електрически коли е съвсем открита, технологията с горивни кафези към момента има да извърви дълъг път, преди да стане също толкоз необятно публикувана.

Два азиатски производителя са водещи, когато става дума за горивни кафези - японската Toyota и южнокорейската Hyundai group. Toyota Mirai е грациозен седан към 90 % от създадените негови екземпляри са на пътя като служебни или фирмени транспортни средства. Ядрото на тези бизнес клиенти варира от типичен междинни компании до огромни индустриални групи.

Частните клиенти могат най-добре да бъдат разказани като запалянковци, разбиращи от технологиите, или „ ранни адептори “, които се интересуват доста от водородното задвижване.



„ Типичният клиент на Nexo е уверен в технологията “ - споделя Себастиан Песлер, продавач на търговски коли с фокус върху нулевите излъчвания в Nord-Ostsee Automobile - „ Той постоянно е и фамилен човек, защото просторната SUV форма на Nexo е доста подобаваща и за фамилии с деца. Въпреки че тези клиенти не придават огромно значение на класическите знаци на статуса, те биха желали и би трябвало да чакат първокласно обслужване. Всеки, който харчи повече от 60 000 евро за кола, желае да получи поддръжка над междинната “, споделя специалистът в продажбата на коли с горивни кафези.

Междувременно поддръжката на високотехнологичния модел е много лесна - обслужването след 10 000 километра лишава единствено 20 минути, а след 20 000 километра би трябвало да се сменят единствено филтрите. Смяната на охлаждащата течност би трябвало да се извърши след три години или 60 000 километра, само че това няма да отнеме повече от три часа.

Зареждането с гориво към този момент не е толкоз мъчно през днешния ден, колкото беше през 2016 година, когато имаше единствено дванадесет водородни бензиностанции в Германия, в този момент има съвсем 100 и наклонността се повишава.

Проблем с продажбата на коли на водород към момента е финансирането. Финансирането може да възлиза на 300 евро на месец, само че това обаче е допустимо единствено на лизинг. В момента месечната ставка е към 800 евро без първична вноска.

Nexo доставя 120 кВт/163 к.с. мощ и оптимален въртящ миг от 395 Нютон метра. Според производителя се форсира от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди. Максималната скорост е 179 км/ч. Пробегът евентуално е още по-голям за множеството клиенти. В тестовия цикъл WLTP той е 666 километра на контейнер гориво. А зареждането с гориво не лишава повече време, в сравнение с при стандартните коли с мотори с вътрешно горене.

Веднага откакто " зелен " водород, т.е. водород, създаден благодарение на слънчева или вятърна сила, бъде разполагаем в задоволителни количества и на стопански рационални цени, триумфът на такива транспортни средства може би ще стане неукротим.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР